.

Újpest: a felszámolási eljárás kezdeményezése még nem jelent kizárást

  MTI 2011. október 13.

A felszámolási eljárás kezdeményezése önmagában még nem von maga után kizárást. Ezt Borbély Zoltán, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) jogi és sajtóirodájának vezetője mondta.

A Nemzeti Sportközpontok (NSK) szolgáltatásidíj- és közüzemiköltség-tartozás jogcímén felszámolási eljárást kezdeményezett az Újpest FC Kft. ellen.

"A visszasorolás csak akkor történik meg, ha a felszámolást elrendelő végzés jogerőre emelkedik" - tette hozzá Borbély.

A lila-fehérek komoly anyagi gondokkal küzdenek, az Újpest FC többségi tulajdonosa kedden jelentette be, hogy a jövőben nem finanszírozza tovább a csapat működését, a pénzügyi mellett beszünteti a futballklub egyéb támogatását is.

A City Budapest Zrt. Bartha Csabát, az Újpest FC ügyvezető igazgatóját bízta meg, hogy üzletrészének adás-vételéről tárgyalásokat folytasson a cég képviseletében, továbbá felhatalmazta, hogy a tárgyalások lezárásáig és az új tulajdonos belépéséig a szükséges intézkedéseket megtegye, egyben biztosítsa a kft. folyamatos működését.

Az nso.hu arról számolt be, hogy az MLSZ illetékesei a licencadó testület javaslatára csütörtökön látogatást tettek az Újpest FC-nél az ügyben, hogy a klub megfelel-e az NB I-es részvételi feltételeknek. Ezt sem az Újpest, sem az MLSZ részéről nem erősítették meg.