kép

19 óra és 7 perc - megszakadt a Bayern góltalansági szériája

  2011. október 19.
kép

Manuel Neuer kapuját két hónap és 11 nap után saját csapattársa vette be.

Véget ért a Bayern München hosszú ideje tartó góltalansági sorozata. A bajorok 19 óra és 7 perc (1147 perc) után kaptak ismét gólt kedd este a Napoli elleni Bajnokok Ligája-találkozón. A sors iróniája, hogy a szériát éppen az FCB védője, Holger Badstuber szakította meg, aki egy kapu felé tartó labdába ért bele szerencsétlenül.

A német rekordbajnok kapujába az első Bundesliga-fordulóban a Mönchengladbach elleni bajnoki 62. perce óta nem került labda, s a Napolival szembeni BL-találkozón is jól védett Manuel Neuer kapus, s Christian Maggio középre adását is hatástalaníthatta volna, ha az nem változtat irányt Badstuberen.

A Bayern azonban így is elégedett lehet, hiszen olyan együttesek nem tudták bevenni a hálójukat, mint a Wolfsburg, a Villarreal, a Schalke, a Leverkusen vagy éppen a Manchester City. Tizenöt mérkőzésen bekapott két találatuk pedig Európa-szerte egyedülálló.

Mindazonáltal Neuer sorozata a Bundesligában még él, ott 748 perc óta képtelenek betalálni az ellenfelek a válogatott hálóőrnek, és ha a Hannover elleni derbit, majd a Nürnberg elleni első 47 percet is 'megússza', akkor Timo Hildebrand rekordját adhatja át a múltnak.

A Bayern München góltalansági szériája
dátum ellenfél sorozat végeredmény
aug. 13. Wolfsburg (idegenben) Bundesliga 1-0
aug. 17. Zürich (otthon) Bajnokok Ligája 2-0
aug. 20. Hamburg (o.) Bundesliga 5-0
aug. 23. Zürich (i.) Bajnokok Ligája 1-0
aug. 27. Kaiserslautern (i.) Bundesliga 3-0
szept. 10. Freiburg (h.) Bundesliga 7-0
szept. 14. Villarreal (i.) Bajnokok Ligája 2-0
szept. 18. Schalke (i.) Bundesliga 2-0
szept. 24. Bayer Leverkusen (o.) Bundesliga 3-0
szept. 27. Manchester City (o.) Bajnokok Ligája 2-0
okt. 1. Hoffenheim (i.) Bundesliga 0-0
okt. 5. Hertha (o.) Bundesliga 4-0