kép
kép Getty Images

Hivatalos: Kagawa megegyezett a Manchester Uniteddel

  2012. június 5.

A Vörös Ördögök bejelentették, hogy már csak az orvosi vizsgálat és a munkavállalási engedély kell ahhoz, hogy a Dortmund középpályása az Old Traffordon folytassa.

Kagawa MU-mezben
Fotó: Daily Mail (montázs)

"A Manchester United elégedetten jelenti be, hogy megegyezett a Borussia Dortmunddal és Shinji Kagawával a klubhoz való igazolása ügyében - olvasható a manutd.com-on - Az ügylet a futballista orvosijával és munkavállalási engedélyével lesz majd teljes. Ezek a feltételek remélhetőleg június végéig teljesülnek."

Az Eurosport értesülései szerint a japán középpályás 14 millió fontért érkezik, míg a Daily Mail információi alapján ez az összeg a labdarúgó teljesítménye függvényében 17 millió fontra is nőhet.

A 23 éves klasszis a Bundesliga egyik legjobbjává nőtte ki magát, a Dortmund pedig óriási üzletet csinált vele, hiszen a Cerezo Osakától mindössze 300 ezer fontért vásárolta meg a válogatott futballistát, aki két szezonja alatt kétszer is elhódította a bajnoki címet a Ruhr-vidéki alakulattal.

Kagawa az idényben 17 gólt és 10 asszisztot ért el 42 mérkőzésen. Ő lesz egyébként az ötödik japán játékosa a Premier League-nek Junichi Inamoto, Kazuyuki Toda, Hidetoshi Nakata és Ryo Miyaichi után.

HIRDETÉS - Érdekelnek a focis kártyák? Akkor ITT a helyed! :)