xu2cr8peqi

A Barca elnöke 16 csapatos La Ligát szeretne

  2011. november 8.
xu2cr8peqi

Sandro Rosell úgy véli, nincsen szükség 20 együttesre a spanyol élvonalban.

Jelenleg az FC Barcelona elnökének elmondása szerint a katalánokon kívül a Real Madrid, az Athletic Bilbao és az Osasuna rendelkezik stabil anyagi helyzettel, ez pedig nem sokáig tartható.

"A maradék 16 klub rossz helyzetben van, és nem hiszem, hogy helyre tudnak jönni"
- mondta a vezető egy zürichi sajtókonferencián.

"Valószínűleg jövőre a másod- vagy harmadosztályban lesznek, esetleg végleg eltűnnek."


A Málaga és a Racing Santander ugyanakkor arab kézben van, és előbbi alaposan be is vásárolt a nyáron, tehát az andalúzok helyzete mindennek mondható, csak instabilnak nem. Hogy Rosell őket miért hagyta ki a felsorolásból, azt nem tudni, mindenesetre azért beszélt róluk.

"A kérdésem az, hogy vajon merre fogunk haladni, és mi fog történni, amikor ezeknek a kluboknak korlátlan erőforrásuk lesz. Most Spanyolországba jöttek (az arabok - a szerk.), és nekem ez nem tetszik, de hát ez van. A Premier League-ben nincs több eladó klub, ezért képbe kerültünk."

Rosell ötlete a La Ligát érintő változásokra a következő: első körben 18-ra, másodikban 16-re kell csökkenteni a létszámot a bajnokságban.

Azt mindenféleképpen le kívánta szögezni, hogy ameddig ő az elnök, addig a Barcelona nem lesz eladva, s ehhez hozzátette, hogy a klubról nem lehet üzletként beszélni, annál inkább életérzésről.

"A kínaiak miatt sem lesz délre téve meccsünk" - ezzel pedig Rosell a Real Madrid vasárnapi bajnokijára utalt, a királyiak ugyanis 12:00-tól mérkőztek meg az Osasunával.

Legnépszerűbb cikkek az elmúlt 10 napban