A Barca-elnök több tiszteletet várt Neymartól

  2017. augusztus 08., kedd, 06:21
A Barca-elnök több tiszteletet várt Neymartól Fotó: Getty Images

Josep María Bartomeu, az FC Barcelona elnöke már tavaly gyanította, így felkészült arra a lehetőségre, hogy Neymar a szerződése lejárta előtt elhagyja a csapatot.

"Gyanítottuk, hogy Neymar készül elhagyni a klubot, így a kivásárlási árát 222 millió euróra emeltük" - utalt a klubelnök a brazil támadó 2016-ban megújított szerződésére.

Bartomeu hozzátette, ezek után már nyugodtak maradtak, mert tisztában voltak vele, "bármi történhet Neymarral, a Barcelona csak nyerhet".

Az elnök a klub hétfői kongresszusán elmondta: a Neymar-ügy árnyékot vetett a csapat tengerentúli felkészülésére, mert a játékosokat mindenhol erről kérdezték, miközben az érintett hivatalosan csak múlt szerdán jelentette be döntését.

"Mindig tisztességesen bántunk vele, és több tiszteletet vártunk volna tőle" - utalt Neymar viselkedésére Bartomeu, aki hangsúlyozta, hogy "egyetlen játékos sem áll a Barca felett".

"Mindennek van egy határa" - jelentette ki az elnök, aki Lionel Messi és Andrés Iniesta klubhűségét említette. "Mindenkinek példát mutatnak, aki a klubunk színeit viseli."

Bartomeu szerint a Barca felkészült a "Neymar nélküli" életre, és a brazilnak Messivel, valamint Luis Suárezzel alkotott támadótriója helyett - ez a csapatrész az elmúlt három idényben döntően meghatározta a Barcelona eredményességét - inkább a csapatra összpontosítanak.

Neymar 2013-ban szerződött a Barcelonához, amelyben az elmúlt négy szezonban 105 gólt szerzett, valamint nyert nyolc trófeát, közte két bajnoki címet, három Spanyol Király Kupát és egy Bajnokok Ligáját.

A 25 éves brazil csillag szerződtetését csütörtökön jelentette be a PSG, amely kifizette a katalán egyesületnek a világcsúcsot jelentő 222 millió eurós (67,6 milliárd forintos) kivásárlási árat.

e-max.it: your social media marketing partner