Ivan Rakitic Fotó: Rex Features

A Barca középpályására a Manchester United hajt, de ő szívesebben menne Milánóba

  Global Soccer 2019. október 17.
Ivan Rakitic
Egyre inkább úgy tűnik, hogy az FC Barcelona edzője, Ernesto Valverde nem számol a horvát középpályással, Ivan Rakiticcsel, akit állítólag a klub megfelelő ajánlat esetén hajlandó lenne akár januárban eladni – az Inter és a Manchester United pedig szívesen látná őt soraiban.
Rakitic az előző idényben még alapember volt csapatában, gyakorlatilag csak eltiltás vagy sérülés miatt hiányzott, hiszen 54 mérkőzésen szerepelt, ebből 48 alkalommal kezdőként. Ehhez képest a mostani szezonban csupán kétszer volt ott a kezdő tizenegyben, a legutóbbi négy összecsapáson pedig összesen 30 percet játszott – a középpályán a nyáron igazolt Frenkie de Jong, a brazil Arthur, de még a chilei Arturo Vidal is előtte van a sorban.

Szerződése ráadásul 2021-ben lejár, és a klub nem gondolkodik hosszabbításban, sőt, a barcelonai napilap, a Sport szerint akár már januárban elengedné Rakiticet, ha kap érte legalább 40 millió eurót.

Ez az összeg a mai játékospiacon nem számít kiemelkedően magasnak egy 31 éves, rutinos klasszisért, főleg nem a Manchester Unitednek, amelynek a középpályájáról nagyon hiányzik egy olyan labdabiztos, kiválóan passzoló és távolról is veszélyes játékos, mint Rakitic.

A manchesteriek állítólag már fel is vették a kapcsolatot a Barcelonával annak érdekében, hogy a télen megszerezzék a középpályást. Akit ugyanakkor az Internazionale is szeretne leigazolni, és a Mundo Deportivo a Tuttosportra hivatkozva azt állítja, hogy Rakitic szívesebben folytatná pályafutását Olaszországban. Az Internél együtt játszhatna honfitársával, Marcelo Brozoviccsal, akivel évek óta együtt szerepelnek a válogatottban.

Forrás: Global Soccer