Lautaro
Lautaro

A Barcelona 70 millió mellett két játékosát is odaadná az Internek Lautaro Martínezért

  Global Soccer 2020. március 4.
Az Internazionale támadóját, Lautaro Martínezt a nyár óta többször is kapcsolatba hozták az FC Barcelonával, de olasz lapértesülések szerint a katalánok immár ajánlatot is tettek érte: 70 millió euró mellett Arturo Vidalt, illetve Nélson Semedót adnák cserébe.
A Barcának a nyáron mindenképpen szüksége lesz frissítésre a támadórészlegében, hiszen Luis Suárez már 33 éves és egyre sérülékenyebb, Ousmane Dembélé pedig „üveglábúnak” bizonyult.

Martin Braithwaite leigazolása csak ideiglenes tűzoltás volt, és egyre többet hallani arról, hogy a klub a következő idényre egy igazi klasszist akar igazolni a csatársorba.

Az első számú kiszemeltnek az Internazionale erőssége, Lautaro Martínez számít, aki elég fiatal ahhoz, hogy hosszú távú megoldást jelentsen, ráadásul Lionel Messi jól ismeri őt a válogatottból.

Lautaro szerződése 2023-ig érvényes Milánóban, de a hírek szerint tartalmaz egy záradékot, amelynek értelmében július elejéig 111 millió euróért el lehet őt vinni, de az olasz sajtó szerint a Barca nem ezt akarja kihasználni. A katalánok ugyanis csak 70 millió eurót fizetnének, emellett két játékost is adnának a milánóiaknak: a chilei középpályást, Arturo Vidalt, illetve a portugál jobbhátvédet, Nélson Semedót.

Előbbit a Transfermarkt 14 millió euróra értékeli, utóbbit pedig 40 millióra taksálja.

Az ajánlatban mindenesetre van ráció, hiszen az Inter januárban szívesen vitte volna Vidalt, akit a milánóiak edzője, Antonio Conte jól ismer a Juventusnál töltött időszakából, és Nélson Semedo is remekül passzolna az Internazionale jelenlegi, szárnyvédőket alkalmazó taktikájához. Ami pedig Lautarót illeti, ő a hírek szerint szívesen játszana Messi mellett, ráadásul a katalánok állítólag évi hétmillió eurós fizetést kínálnak neki, ami majd háromszorosa annak, amit jelenleg keres.

Forrás: Global Soccer