Cengiz Ünder
Cengiz Ünder Fotó: Getty Images

A Bayern München egy polccal lejjebb keresgél a játékospiacon

  Global Soccer 2019. július 10.
Nehéz úgy tárgyalni a játékospiacon, ha mindenki pontosan tudja, hogy bizonyos poszton mindenképpen erősítésre van szükséged, és ezt az elmúlt időszakban az FC Bayern München vezetősége is megtapasztalhatta.
A bajoroknak Arjen Robben és Franck Ribéry egyidejű távozása miatt nagy szükségük van világklasszis szélsőkre, és mivel a klub pénznek sincsen híján, így aztán a kiszemeltek ára egyre csak feljebb megy. A müncheniek legszívesebben a Manchester City német játékosát, Leroy Sanét szereznék meg, ám hiába kínáltak 80 millió eurót érte, a manchesteriek erre rögtön nemet mondtak, márpedig a német egyesület elnöke, Uli Hoeness szerint ennél többet senkiért nem akarnak adni.

Így aztán hiába volt B terv az FC Barcelona francia világbajnoka, Ousmane Dembélé személyében, az esetleges vételár az ő esetében is akadályt jelent a Bayern számára. A Kicker információi szerint a müncheniek így kénytelenek egy „polccal” lejjebb keresgélni a játékospiacon, és felmerült az AS Roma török légiósának, Cengiz Ündernek a megszerzése.

A 21 éves szélső a pálya mindkét oldalán bevethető, két szezon alatt tíz gólig, illetve kilenc asszisztig jutott a Serie A-ban, vagyis egyelőre még nem hozta ki teljesen a benne rejlő potenciált. Ennek megfelelően ugyanakkor valamivel olcsóbbnak is számít: a rómaiak két éve 14 millió euróért vették meg, szerződése pedig 2022-ig érvényes, és a transfermarkt mintegy 35 millió euróra taksálja piaci értékét. Ez az összeg nem jelent gondot a Bayernnek, ugyanakkor Cengiz nem az a kategória, mint az első számú kiszemeltek, és egy ilyen transzferrel a müncheni klub saját magát is beárazná egy kicsit.

Forrás: Global Soccer

Legnépszerűbb cikkek az elmúlt 10 napban