Raphael Varane
Raphael Varane Fotó: Getty Images

A Bayern sokallta a 4-5 milliót Varane-ért

  2020. április 13.
A Bayern Münchennél úgy gondolták annak idején, hogy Raphael Varane nem ér meg 4-5 millió eurót.
A 26 éves világbajnok francia bekk a Lens-nál nevelkedett, és egyszer megtekintette a játékát az akkor a Bayern megfigyelőjeként tevékenykedő ex-hátvéd, Willy Sagnol.

„Amikor a Bayernnél voltam, egy nap felhívott egy barátom, aki azt mondta, feltétlenül menjek el Lens-ba, hogy megnézzek egy igencsak figyelemre méltó játékost” – mondta az RMC Sportnak Sagnol.

„Egy félidő után már láttam, mennyire érett. Védekező középpályásként játszott az első félidőben, a másodikban pedig már a védelem közepén futballozott. Voltak kapcsolataim a Lens-nál, és 48 órán belül mondtak egy árat, ami az volt, hogy a Bayern jöjjön Lens-ba egy barátságos meccsre, úgy, hogy a bevétel őket illeti, plusz még négy-öt millió euró. Amikor átadtam a dossziét a sportvezetésnek, azt mondták nekem, hogy ez egy kicsit drága egy 18 éves játékosért.”

„Két hónappal később a Real 10 millióért megvette. Varane egyáltalán nem bánta meg, hogy Madridba került. Biztos vagyok benne, hogy nagyon boldog, de az azért frusztráló, hogy nem sikerült megértetni a vezetőséggel, hogy van egy középhátvéd, aki 10-12 évig játszhatott volna a Bayernnél.”