Unai Núnez

A Bayernnek nem kell középhátvéd, de az ő megszerzését hiba lenne kihagyni?

  Global Soccer 2019. november 2.
Unai Núnez
Niklas Süle térdszalagszakadását követően a Bayern München vezetői még váltig állították, hogy nem szükséges középhátvédet igazolni, de miután Lucas Hernández is hónapokra kidőlt a sorból, immár alighanem másként látják a helyzetet.
Német lapértesülések szerint a klub az Athletic Bilbao védőjét, Unai Núnezt szemelte ki, akit ugyan nagy tehetségnek tartanak, de még klubjánál sem számít alapembernek.

A 22 éves játékos a nyáron U21-es Európa-bajnokságot nyert, és szeptemberben a spanyol nagyválogatottban is bemutatkozhatott, de az Athleticben ebben az idényben mindössze négy bajnokin lépett pályára – a mérkőzések többségét a kispadról nézte végig. Pedig a felnőttek között már 2017-ben bemutatkozott, azóta 55 találkozón szerepelt a baszk együttesben, amelyhez 2023-ig köti szerződés.

És itt jön a lényeg: az abban szereplő kivásárlási záradék mindössze 30 millió euró, ami a mai játékospiaci viszonyok szerint egyáltalán nem számít soknak. Nem csoda, hogy a Bayern felfigyelt a baszk középhátvédre, akit egyébként állítólag az Arsenal és az Everton is kiszemelt.

Az Athletic sportigazgatója, az egykori kiváló védő Rafael Alkorta szerint a 30 millió eurós összegnél olcsóbban biztosan nem engedik el Unai Núnezt, annyiért viszont kénytelenek lesznek, és ha ez megtörténik, akkor a védő is belép azon baszk játékosok sorába, akik a kivásárlási összegük kifizetése után távoztak Bilbaóból. Így történt ez korábban Ander Herrera, Aymeric Laporte vagy Kepa Arrizabalaga esetében, mint ahogyan 2012-ben a Bayern München is így szerezte meg az Athletictől Javi Martínezt.

Forrás: Global Soccer