Haaland
Haaland Fotó: Getty Images

A Dortmund léphet leggyorsabban Haaland megszerzéséért

  Global Soccer 2019. december 6.
Alighanem a nemzetközi játékospiac egyik legkeresettebb szereplője jelenleg a Red Bull Salzburg fiatal támadója, Erling Haaland, aki ontja a gólokat, és gyakorlatilag az összes európai sztárklubbal kapcsolatba hozták – német lapértesülések szerint a Borussia Dortmund áll a legközelebb ahhoz, hogy megszerezze, akár már januárban.
A norvég csatár az ősszel valósággal berobbant az európai labdarúgásba: már az is figyelemre méltó, hogy az osztrák bajnokságban 13 találkozón 15 alkalommal volt eredményes, de a Bajnokok Ligájában is rendkívül eredményes, eddig mindegyik csoportmérkőzésen betalált, nyolc gólig jutott. Nem csoda, hogy olyan egyesületek szeretnék megszerezni, mint a Juventus, a Manchester United vagy az FC Barcelona, ám a német sajtó úgy tudja, hogy a Borussia Dortmund érdeklődése a legkomolyabb.

A sárga-feketék sportigazgatója, Michael Zorc nemrég elismerte, hogy a nyári átigazolási időszakban hibát követtek el, amikor nem vettek egy középcsatárt, hiszen ezen a poszton csak Paco Alcácerrel számolhatnak, márpedig ő jelenleg is sérült. A BVB tehát januárban szeretne egy centert szerződtetni, és mind a Sport Bild, mind a Kicker úgy tudja, hogy a klub felvette a kapcsolatot a salzburgiakkal. Haaland szerződésében mind a két lap szerint van kivásárlási záradék, ám az összegről más adataik vannak: a Kicker 30 millió euróról tud, míg a Sport Bild 20 millió euróért megszerezhetőnek tartja a csatárt.

Mivel a Transfermarkt Haaland piaci értékét 30 millió euróra taksálja, így még a nagyobb összeg kifizetése is jó üzletnek számítana, figyelembe véve a norvég játékosban rejlő potenciált. Más kérdés, hogy a játékos állítólag legszívesebben Angliába igazolna, elvégre ott született, amikor édesapja a Leeds United játékosa volt, a salzburgi klubnak pedig az RB Leipziggel van szoros kapcsolata, így a Bundesliga esetében inkább a lipcseiek jöhetnek szóba Haaland új csapataként.

Forrás: Global Soccer