Piatek először volt kezdő a Milanban, be is talált kétszer Fotö: Marco Luzzani

A duplázó Piatek: „Ez csak a kezdet"

  2019. január 30.
Piatek először volt kezdő a Milanban, be is talált kétszer
Kétszer is betalált második meccsén az AC Milanban a Genoától megvett Krzysztof Piatek.
A Milannak azért volt szüksége egy csatárra, mert a Chelsea kivetette hálóját Gonzalo Higuaínra, és elég valószínűnek tűnt, hogy meg is szerzi. Ennek tudatában a milánóiak bejelentkeztek Piatekért a Genoánál, s végül mindkét transzferre sor is került januárban.

A lengyel futballista a Napoli elleni múlt szombati bajnokin (0-0) mutatkozott be a Rossonerinél, csereként állt be a 71. percben. A Milan kedd este ismét a Napolival csapott össze, de ezúttal az Olasz Kupa negyeddöntőjében, méghozzá a kezdőben Piatekkel, és ő szerezte mindkét gólt a 2-0-ra megnyert találkozón.

„Ilyen estére számítottam. Azt mondtam, hogy készen állok, szereztem is egy duplát. Ez azonban még csak a kezdet” – így a Milan TV-nek a 23 éves labdarúgó.

„Jól éreztem magam, csodálatos volt a San Siróban játszani. Már a következő, Roma elleni meccsre gondolok, és remélem, addigra még jobban megértjük egymást a csapattársaimmal.”

Nem túlzás kijelenteni, hogy Piatek berobbant a futballvilágba: tavaly ilyenkor még a Cracoviánál rúgta a bőrt, innen vitte el a nyáron a Genoa, ahol 21 meccsen 19-szer talált be, és a hírek szerint még az FC Barcelona és a Real Madrid figyelmét is felkeltette. A Milan 35 millió euróért kaparintotta meg a lengyelt, aki 2023-ig írt alá.

Legnépszerűbb cikkek az elmúlt 10 napban