Victor Osimhen

A Lille-játékos neve nagyon elöl szerepel a Barca csatárlistáján

  Global Soccer 2019. november 6.
Victor Osimhen
A Levante elleni bajnokin elszenvedett vereséget és a Slavia Prahával szembeni hazai 0-0-t követően ismét felerősödtek a vérfrissítés szükségességéről szóló hangok az FC Barcelona háza táján, és a szurkolók egy része úgy véli, hogy a klubnak elsősorban Luis Suárez hosszú távú helyettesét kellene megtalálnia.
Az egyesület vezetése is hasonlóan vélekedhet, hiszen lapértesülések szerint a Barca több középcsatárt is kiemelten figyel, és egyik közülük a francia Lille OSC nigériai erőssége, Victor Osimhen.

A mindössze 20 esztendős támadó még a 2015-ben megrendezett U17-es világbajnokságon tűnt fel, ahol tíz találattal a torna gólkirálya lett, és egyben a viadal második legjobb játékosának is megválasztották.

Akkor a VfL Wolfsburg csapott le rá, és 3,5 millió euróért megszerezte a szupertehetségnek tartott Osimhent, akinek azonban nem ment a beilleszkedés a Bundesligában: másfél szezon alatt mindössze 14 mérkőzésen vetették be, többnyire csereként.

Tavaly nyáron aztán kölcsönadták a belga Charleroi-nak, és ez jó húzásnak bizonyult, hiszen a belga első osztályban megtalálta góllövő cipőjét, 36 tétmeccsen összesen 20 gólt ért el, és a klub meg is vette őt 3,5 millió euróért, hogy rögtön tovább is adja a Lille-nek, amely már 12 millió eurót fizetett érte.

Osimhennek egyelőre a Ligue 1-ben is remekül megy a játék, már hét gólnál jár a bajnokságban, és a Bajnokok Ligájában is betalált a Chelsea és a Valencia ellen.

Az időközben a nigériai válogatottban is bemutatkozott középcsatár kiválóan fejel, remekül érzi a kaput, és a védekezésből is kiveszi a részét, vagyis minden megvan benne, ami egy modern támadónak szükséges.

Nem csoda, hogy a Barcelona mellett állítólag több másik európai sztárklub is figyeli, a Transfermarkt máris 13 millió euróra taksálja, és a Lille sportigazgatója, Luis Campos nem titkolta: nehéz lesz őt megtartani jövő nyáron, de az is biztos, hogy a francia egyesület alaposan meg fogja kérni az árát.

Forrás: Global Soccer

Legnépszerűbb cikkek az elmúlt 10 napban

Error: No articles to display