Sterling
Sterling Fotó: Reuters

A Manchester City sztárja után puhatolózik a Real Madrid

  Global Soccer 2019. szeptember 25.
A Manchester City a Premier League legutóbbi fordulójában úgy aratott gólzáporos, 8-0-s győzelmet a Watford ellen, hogy egyik legeredményesebb csatára, Raheem Sterling a kispadról nézte végig a gólzáport.
Az angol támadó alighanem szívesen beállt volna, hogy növelje találatainak számát, de így sem lehet panasz a teljesítményére, hiszen ebben az idényben eddig hét tétmérkőzésen hat alkalommal volt eredményes.

Sterling nagyon sokat köszönhet a Citynek és Josep Guardiolának, hiszen gyakorlatilag a manchesterieknél lett tehetségből befutott klasszis, és ezt a számok is igazolják: míg liverpooli színekben 129 összecsapáson 23 gólt szerzett, addig Manchesterben eddig 198/75 a mérkőzés/gól-mutatója.

A még mindig csak 24 éves labdarúgó gyakran hangsúlyozza, hogy remekül érzi magát Manchesterben, ezzel együtt a napokban felmerült a pletyka, hogy a jövőben máshol is kipróbálhatja magát. Az amerikai The Athletic szerint ugyanis a Real Madrid érdeklődik iránta, igaz, egyelőre csak puhatolózásról van szó.

A madridiak általános igazgatója, José Ángel Sánchez állítólag a nyáron felvette a kapcsolatot Sterling képviselőivel, hogy megtudja, a játékost egyáltalán érdekli-e egy esetleges klubcsere gondolata. Az angol válogatott erőssége a hírek szerint nem zárkózott el a lehetőségtől, de csak egy-két év múlva tudja elképzelni a dolgot, ami a madridiaknak tökéletesen megfelel, mert bár rendelkeznek néhány fiatalabb csatárral, támadóik közül Gareth Bale 30, Karem Benzema pedig 31 éves.

Ami Sterlinget illeti, tavaly novemberben hosszabbította meg szerződését a Manchester Citynél 2023-ig, fizetése pedig a hírek szerint eléri az évi 8,8 millió eurót, de ezzel is csak a hetedik legjobban kereső játékos a klubnál – Madridban ennél alighanem többet kapna, hiszen jelenleg még Mariano Díaz is majdnem ennyit keres.

Forrás: Global Soccer