Mesut Özil

A mellőzött Arsenal-sztár úgy érzi, előbb megy az edző, mint ő

  Global Soccer 2019. október 17.
Mesut Özil
Az Arsenal-szurkolók nagy része számára továbbra is rejtély, hogy a csapat edzője, Unai Emery miért nem számít a keret legjobban kereső játékosára, Mesut Özilre, aki egyben az Ágyúsok legkreatívabb futballistája. Az viszont biztos, hogy a klubvezetés számára nem ideális a német középpályás körül kialakult helyzet, így szívesen szabadulna tőle – a Fenerbahce pedig állítólag hajlandó lenne kölcsönvenni a török származású világbajnokot.
Özil nem olyan régen, 2018 februárjában hosszabbította meg szerződését egészen 2021-ig, és ezzel ő lett a klub legjobban fizetett játékosa, angol lapértesülések szerint heti 350 000 font javadalmazással. Üzletileg nem tűnik kifizetődőnek, hogy alig kap játéklehetőséget Emerytől, aki ebben az idényben mindössze egy bajnokin és egy ligakupa-mérkőzésen küldte pályára, és rendre azzal indokolja Özil kihagyását, hogy mások inkább megérdemlik a szereplést, illetve az edzésmunkájuk jobb.

A német középpályás mindenesetre nem zavartatja magát, a pletykák szerint úgy véli, hogy Emery előbb fog távozni a klubtól, mint ő – a spanyol edző szerződése az idény végéig érvényes, és a klubnak ugyan opciója van még egy évre, ha a szakember nem hozza be a csapatot az első négybe a bajnokságban, akkor ezzel aligha fog élni.

Mindenesetre török lapértesülések szerint a Fenerbahce szívesen kölcsönvenné Özilt, aki sohasem tagadta meg gyökereit, de még nem játszott Törökországban. Sőt, amikor idén nyáron felmerült egy hasonló pletyka, miszerint a Fener leigazolná őt, az isztambuli klub hivatalos közleményt adott ki, amelyben kijelentette: a jelenlegi anyagi körülmények között ez a transzfer nem lehetséges. A török sajtó szerint az Arsenal most arra is hajlandó lenne, hogy továbbra is állja Özil fizetésének egy részét, de a dolog továbbra sem tűnik túl valószínűnek.

Forrás: Global Soccer