Demiral
Demiral Fotó: juvefc.com

A Milanhoz kerülhet kölcsönbe a Juventus török védője

  Global Soccer 2019. november 29.
A nyáron a Juventus megszerezte a fiatal török középhátvédet, Merih Demiralt, aki azonban eddig alig kapott játéklehetőséget, és akár már januárban kölcsönadhatják – az egyik érdeklődő pedig az AC Milan.
A 21 éves védő egy évvel ezelőtt a még Törökországban is kiscsapatnak számító Alanyasporban futballozott, de rendszeresen ott volt a korosztályos válogatottakban, így a Sassuolo nem kockáztatott sokat azzal, hogy januárban kölcsönvette. A húzás bejött: Demiral fél szezon alatt remekelt a Serie A-ban, és ez éppen elég volt ahhoz, hogy az olasz klub 9,25 millió euróért végleg megvegye. A Sassuolo alighanem azzal a tudattal fizetett ennyit a védőért, hogy ennél jóval többért továbbadhatja, és erre nem is kellett sokat várni, hiszen a Juventus a fenti vételár közel duplájáért, 18 millió euróért rögtön le is igazolta.

Azt sejteni lehetett, hogy a torinóiak a jövőre szóló befektetésnek szánják a törököt, hiszen Giorgio Chiellini, Leonardo Bonucci és a nyáron rekordösszegért megvett Matthijs de Ligt mellett nem a kezdő tizenegybe szánták, ám Demiral alighanem annál többre számított, mint hogy mindössze egyetlen bajnokin küldjék pályára november végéig. Ráadásul a Hellas Verona elleni, 2-1-re megnyert találkozón sem nyűgözte le a drukkereket, látszott rajta, hogy nagyon izgul, több szarvashibát is vétett.

A török válogatottban ugyanakkor alapembernek számít, rendre kiválóan futballozik, vagyis továbbra is nagy benne a potenciál, és alighanem ezt vették figyelembe az AC Milannál, amikor bejelentkeztek érte. Olasz lapértesülések szerint a milánóiak januárban kölcsönvennék Demiralt, főleg azt követően, hogy brazil védőjük, Léo Duarte Achilles-sérülést szenvedett, és három–négy hónapra kidőlt.

Forrás: Global Soccer

Legnépszerűbb cikkek az elmúlt 10 napban