kép DPA

A német kapuslegenda nem igazolta volna le Neuert, akit viszont Schmeichel a legjobbnak tart

  2012. március 13.
kép

A Bayern München és a német labdarúgás emblematikus alakja, Sepp Maier megtartotta volna Michael Rensinget és Thomas Kraftot.

Rensing és Kraft még Bayern-mezben          Fotó: DPA

Oliver Kahn visszavonulása után óriási űr keletkezett a kapuban a német rekordbajnoknál, amit senkinek sem sikerült betöltenie az elmúlt években, noha voltak azért jobb teljesítmények. Sepp Maier (68) úgy véli, Michael Rensing és Thomas Kraft igenis megérdemeltek volna még egy kis türelmi időt, hogy beérjenek, s hogy így később nagy segítségére lehessenek a csapatnak. Elmondása szerint nem igazolta volna le a Schalkétól Manuel Neuert, mindazonáltal elismeri, hogy valóban nagyszerű kapusról van szó.

"A Bayern hibázott a múltban. Soha nem engedtem volna el Rensinget és Kraftot. Mindketten felkészülhettek volna Neuer érkezése előtt. Nem igazoltam volna le őt, ugyanakkor a Bayern mindig a legjobb játékosokat akarja, és ő kétségkívül egy világklasszis kapuvédő."

"Ismerem Michaelt és Thomast, és mindketten lehettek volna jó megoldások a Bayern számára. Az is világos azonban, hogy Neuer egy másik szintet képvisel."


Peter Schmeichel (48) korábbi remek dán hálóőr szerint ez a szint egyenesen a legmagasabb, és nincsen most nála jobb.

"Neuer egyszerűen szenzációs. Megelőzte Casillast (Iker), és már ő a világ legjobbja. Kiváló reflexei vannak, a megérzései fantasztikusak. Nagyon sok olyan szituációra emlékszem, amikor úgy tűnt, pontosan tudja, mit fog csinálni a csatár, különösen igaz ez az egy az egy elleni helyzetekre."

"Ő a legjobb a világon, és még az is marad sok-sok évig. Bámulatos, mennyi nagyszerű kapusa van Németországnak napjainkban."


A 25 éves német válogatott portást a bajorok 22 millió euróért igazolták le a Schalkétól tavaly nyáron.

A Maier által említett 27 éves Rensing az FC Köln, a nála négy évvel fiatalabb Kraft pedig a Hertha kapuját őrzi.

Legnépszerűbb cikkek az elmúlt 10 napban