kép

A Schalke 18 éves játékost igazolt

  2013. július 1.

A hetek óta tartó huzavona véget ért az FC Schalke 04 és a VfL Bochum között, ugyanis megegyezés született Leon Goretzka ügyében.

"Azzal a céllal mentünk Bochumba, hogy rendezzük ezt az ügyet és megegyezzünk. Nagy örömmel tölt el minket, hogy sikerült közös nevezőre jutni, s hogy Leon Goretzka személyében Németország egyik legnagyobb tehetsége a Schalke csapatában fog játszani" - mondta Horst Heldt sportigazgató.

Goretzka annak ellenére, hogy még csak 18 éves, már az egyik legmeghatározóbb figurája volt a szezon során a Bochumnak és a Bundesliga 2-nek is. A német U19-es válogatott négy ízben volt eredményes, emellett öt asszisztot jegyzett. A remek teljesítménye felkeltette olyan csapatok figyelmét, mint a Bayern München, a Borussia Dortmund, vagy éppen a Real Madrid.

Goretzka Bochum városában látta meg a napvilágot, a WSV Bochum együttesénél kezdte el rúgni a bőrt, 2001 óta nevelkedett a városi rivális VfL Bochumnál, ahol 2012 nyara óta rendelkezett profi szerződéssel.

"Reméljük, hogy a jövő héten már nálunk fog edzeni, tiszta sor, hogy hozzánk akart igazolni" - így Jens Keller, a Királykékek trénere.

A Bild információi szerint a német tehetség 2018-ig szóló szerződést szignál a Schalkénal, amely majd 3 millió eurót fizet érte a Bochumnak.

Legnépszerűbb cikkek az elmúlt 10 napban