Mourinho és Aké

A Tottenhamnek kellene Aké, de a holland védőnek nincsenek jó emlékei Mourinhóról

  Global Soccer 2019. november 27.
Mourinho és Aké
Az edzőcsere egyelőre pozitív hatással volt a Tottenham Hotspur csapatára, hiszen megnyerte első két mérkőzését José Mourinhóval, és a portugál szakember érkezése a londoniak erősítési terveire is hatással lehet.
A Tottenhamet ugyanis korábban többször is kapcsolatba hozták a Bournemouth védőjével, Nathan Akéval, akinek azonban nincsenek pozitív tapasztalatai a Mourinhóval közös munkáról. A Spursnek legkésőbb a jövő nyáron mindenképpen védőt, sőt, védőket kell igazolnia, hiszen jelenlegi keretéből Jan Vertonghen és Toby Alderweireld szerződése is lejár, és egyelőre nem tűnik úgy, hogy bármelyikük is hosszabbítani szeretne.

A klub ennek megfelelően kiszemelte többek között a Bournemouth játékosát, Nathan Akét, aki több szempontból is megfelel elvárásainak: ballábas középhátvédről van szó, aki szükség esetén balhátvédként is bevethető, és 24 éves korára már 130 Premier League-mérkőzés van a háta mögött. Arról nem is beszélve, hogy bár Aké holland válogatott, de hazai nevelésű játékosnak számít Angliában, hiszen 16 éves korában hagyta ott a Feyenoordot a Chelsea kedvéért.

A Stamford Bridge-en ugyanakkor nem kapott sok lehetőséget, és elmondása szerint éppen Mourinho volt az, aki nem számított rá: Aké remekül érezte magát a Chelsea-nél, az év fiatal játékosának is megválasztották, ám a portugál edző 2017 nyarán a tartalékok közé száműzte anélkül, hogy egyetlen edzésen is megnézte volna.

Forrás: Global Soccer