Pizzi jelezte, hogy egyáltalán nem szabad hátradőlni
Pizzi jelezte, hogy egyáltalán nem szabad hátradőlni Getty Images

A Valencia nem írja le a Dinamót

  Tóth Milán - OMRUK 2014. február 26.

Nyugodtan várhatja az Európa Ligában a Dinamo Kijev elleni visszavágót a Valencia, hiszen az első mérkőzésen 2-0-s győzelmet aratott idegenben. Ennek ellenére a spanyolok nem írják le az ukrán együttest.

Juan Antonio Pizzi vezetőedző szerint a kétgólos előny ellenére továbbra is meg kell dolgozniuk a továbbjutásért, mert az Európa Liga legjobb 16 együttese közé csak jó teljesítménnyel kerülhetnek be.

„Semmilyen körülmények között nem gondolhatjuk azt, hogy a párharc már eldőlt” – mondta a szakember szerda reggel a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón. „Nem áll szándékomban azt gondolni, hogy ez egy könnyű összecsapás lesz. Muszáj megnyernünk ezt a csatát, és aztán majd meglátjuk, képesek lehetünk-e elhódítani a trófeát.”

Diego Alves, a Valencia kapusa egyetértett edzőjével abban, hogy nem vehetik félvállról a Dinamo Kijevet.

„Nem dőlhetünk hátra, meg kell dupláznunk erőinket” – mondta a hétszeres brazil válogatott. „Ebben a sorozatban nagyon fontos, hogy mérkőzésről mérkőzésre haladjunk, koncentráljunk, figyeljünk oda az edzéseken és mindig próbáljunk meg javulni. Csapatként utóbbira még mindig van lehetőségünk. Az önbizalom végre visszatért az öltözőbe, ez pedig a legjobb teljesítményünket hozza ki belőlünk.”

A Valencia valóban jobb formában van, hiszen legutóbbi öt tétmeccséből négyet megnyert, egyszer pedig döntetlent játszott a Sevilla otthonában. Pizzi számára a sérültek okoznak komoly fejfájást, a szakember többet között nem számíthat egyik legjobbjára, az algériai válogatott Sofiane Feghoulira, pedig a támadó szellemű középpályásra nagy szüksége lenne a Valenciának, hiszen az ukrajnai mérkőzésen főszereplőnek bizonyult.

„Próbálunk mindenkinek lehetőséget adni, viszont a sérülések olykor közbeszólnak” – tette hozzá Pizzi. „Nincs más választásunk, küzdenünk kell. A játékosok magabiztosak, képesek voltunk kiküszöbölni a problémákat, nézeteltéréseket. Szeretem, amikor a játékosok minél többet kérdeznek egymástól, nekünk pedig most pont erre a mentalitásra van szükségünk.”

A csütörtöki visszavágó esélyese a Valencia, a sportfogadás piacán fellelhető szorzók legalábbis hazai sikert prognosztizálnak.