Sancho
Sancho Fotó: Imago/Osnapix

Az angol csillag 100 millió euró alatt nem mozdítható

  Global Soccer 2019. szeptember 25.
Az elmúlt években több fiatal angol igazolt a Bundesligába annak érdekében, hogy rendszeres játéklehetőséghez jusson, és ez a legjobban alighanem Jadon Sanchónak vált be.
A 2000-ben született támadójátékost a Manchester Citynél is sokra tartották, és szerettek volna vele hosszú távú szerződést kötni, de Sancho joggal érezhette, hogy szinte lehetetlen lesz bejutnia a kezdő tizenegybe a klubnál.

Ezért nem írt alá új megállapodást, így végül 2017-ben elengedték a Borussia Dortmundhoz.

Németországban aztán villámgyorsan alapember lett, az előző idényben 43 tétmérkőzésen 13 gólig és 19 gólpasszig jutott, és jelenleg is hasonló formában futballozik, nyolc találkozó után négy gólja és hat asszisztja van. Az angol válogatottban is bemutatkozott, mi több, már két gólnál jár, nem csoda, hogy a nyáron folyamatosan arról lehetett olvasni, hogy külföldről csábítják.

Szóba hozták a Real Madriddal és a Manchester Uniteddel is, azonban a dortmundiak gyorsan nyilvánvalóvá tették, hogy biztosan nem engedik el – helyette megduplázták a még mindig csak 19 éves játékos fizetését, aki így immár évi hatmillió eurót keres. Ezzel együtt a Borussia gazdasági vezetője, Carsten Cramer kijelentette: nagy kihívás lesz a klub számára, hogy jövő nyáron is megtartsa Sanchót.

A futballista állítólag legszívesebben hazatérne Angliába, azonban a Premier League-ből egyelőre csak a Manchester United hívta, márpedig a Vörös Ördögök jelenleg szakmailag nem tűnnek jó választásnak, még ha anyagilag alighanem meg is engedhetnék maguknak Sancho megvételét.

A legfrissebb hírek szerint ugyanakkor a Juventust is érdekelheti a fiatal angol, a spanyol Don Balón úgy tudja, hogy a torinóiak a jövő nyáron megpróbálják majd megszerezni, és 150 millió eurót sem sajnálnának érte. Ez az összeg szinte biztosan elegendő lenne ahhoz, hogy a Dortmund igent mondjon – a német klub állítólag minimum 100 millió eurót akar kapni Sanchóért.

Forrás: Global Soccer