Ciro Immobile gólkirály lett megint
Ciro Immobile gólkirály lett megint Fotó: Getty Images

Az aranycipős: „Ha igazán hiszel valamiben, az valóra válhat”

  2020. augusztus 2.
Fantasztikus szezont teljesített a Lazio csatára, Ciro Immobile, aki 2014 és 2018 után pályafutása harmadik olasz élvonalbeli gólkirályi címét nyerte meg.

Szombaton a Lazio a Napoli vendége volt az utolsó, 38. fordulóban, és Immobile a meccs előtt 35 góllal állt, és vezette a góllövőlista mellett az Aranycipő-listát is, már csak Cristiano Ronaldo jelentett rá veszélyt, igaz, nem nagyot, mert négy góllal le volt maradva az ötszörös aranylabdás. A portugál futballistát végül nem nevezte keretébe a Juventus-edző Maurizio Sarri, ezzel pedig eldőlt, hogy Immobilé mindkét egyéni cím.

A Lazio a találkozót 3-1-re elbukta (így a negyedik helyen végzett), a 30 éves olasz válogatott csatár szerezte a rómaiak egyetlen találatát, vagyis 36 góllal zárt, ami azt jelenti, hogy beállította Gonzalo Higuaín csúcsát (2015–16), vagyis immár vele holtversenyben ő lett a legtöbb találattal gólkirály a Serie A-ban.


A LEGTÖBB TALÁLATTAL GÓLKIRÁLYI CÍMET NYERŐ JÁTÉKOSOK:


AZ ARANYCIPŐ-LISTA:


„Nagyon boldog vagyok amiatt, amit elértem, különösen ha megnézem, honnan indultam, illetve miken mentem keresztül” – nyilatkozta Immobile a Lazio Style Channelnek.

„Ha igazán hiszel valamiben, akkor az valóra válhat. Köszönettel tartozom az edzőnek, a szakmai stábnak, a csapattársaimnak. Ez a rekord az egész csapaté. Szeretnék köszönetet mondani a Lazio-szurkolóknak is, akik azt éreztették velem, hogy nélkülözhetetlen vagyok a csapatnak, erre nagyon büszke vagyok. Élő példa akarok lenni arra, hogy soha nem szabad feladnod, és akkor bármilyen célt elérhetsz. Igazán büszke vagyok arra, hogy helyet szereztem magamnak a sporttörténelemben.”


SERIE A, 38., UTOLSÓ FORDULÓ, SZOMBATI EREDMÉNYEK:

JUVENTUS FC – AS ROMA 1-3 (1-2)
Gólszerzők: Higuaín (5.), ill. Kalinic (23.), Perotti (44., 52.)

ATALANTA BC – FC INTERNAZIONALE 0-2 (0-2)
Gólszerzők: D'Ambrosio (1.), Young (20.)

SSC NAPOLI – SS Lazio 3-1 (1-1)
Gólszerzők: F. Ruiz (9.), Insigne (54. – büntető), Politano (92.), ill. Immobile (22.)

AC MILAN – CAGLIARI CALCIO 3-0 (1-0)
Gólszerzők: Klavan (9. – öngól), Ibrahimovic (55.), Castillejo (57.)

BRESCIA CALCIO – UC SAMPDORIA 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Torregrossa (49. – büntető), ill. Leris (41.)
Kiállítva: Askildsen (Sampdoria, 92.)