Gabigol
Gabigol

Az Inter várja a licitálókat Gabigolért

  Global Soccer 2019. november 29.
A decemberi klubvilágbajnokságon Dél-Amerikát a brazil Flamengo képviseli majd, amely a Libertadores-kupa döntőjét Gabriel Barbosa duplájával nyerte meg az argentin River Plate ellen. A támadó hivatalosan az Internazionale játékosa, csak kölcsönben játszik a rióiaknál, akik szeretnék végleg megvenni, de a játékosért a West Ham United és a Crystal Palce is bejelentkezett.
A Gabigol becenévre hallgató játékos 2016 nyarán nagy reményekkel csatlakozott az Interhez, a milánóiak 29,5 millió eurót fizettek érte a Santosnak, azonban az akkor 20 éves Barbosa nem tudta felvenni az európai futball ritmusát: első idényében mindössze egy gólt szerzett, csak tíz mérkőzésen szerepelt, majd amikor kölcsönadták a Benficának, ott, még kevesebb lehetőséget kapott.

Brazíliába hazatérve már jobban elkapta a fonalat: előbb a Santosban ontotta a gólokat, majd miután idén a Flamengo vette kölcsön, pályafutása legjobb időszakát éli, az összes tétmérkőzést figyelembe véve már 40 gólnál jár, és ebből kilencet a Libertadores-kupában szerzett, amelyet megnyert a riói együttessel, akárcsak a brazil országos bajnokságot.

A Flamengo még az év közben állítólag szóban megállapodott az Interrel, hogy 22 millió euróért végleg megveszi a csatárt, akinek kiváló teljesítménye nyomán a milánóiaknál úgy vélik, hogy ennél többet is kaphatnak érte – pláne, hogy lapértesülések szerint a Crystal Palace és a West Ham United is érdeklődik iránta. Az Internazionalénál abban bíznak, hogy kialakulhat egy licit Gabigolért, amelynek végén akár 30 millió eurót is kaphatnak a brazil csatárért.

Forrás: Global Soccer

Legnépszerűbb cikkek az elmúlt 10 napban