Ousmane Dembélé
Ousmane Dembélé

Barca-támadóért jelentkezhet be az Arsenal

  Global Soccer 2020. máj. 1.
Továbbra is kérdéses az FC Barcelona támadójának, Ousmane Dembélének a jövője, a katalánok ugyanis állítólag eladnák a sérülékeny támadót, és ez felkeltette az Arsenal érdeklődését.
A még mindig csak 22 éves francia játékos 2017 nyarán hatalmas összegért, 125 millió euróért érkezett a Borussia Dortmundtól, és időnként sikerült megvillantania valamit kivételes tehetségéből, azonban folyamatos sérülései miatt nem tudta beváltani a hozzá fűzött reményeket. Az előző idényben még viszonylag sokat játszott, 42 mérkőzésen szerepelt, ebből 29 alkalommal kezdőként, ami 14 gólra és kilenc asszisztra volt elég a részéről. A mostani szezonban azonban csupán öt bajnokin és négy Bajnokok Ligája-találkozón vetették be: folyamatosan combsérüléssel bajlódott, majd amikor márciusban végre megkezdte az edzéseket, combizomszakadást szenvedett, és fél évre kidőlt.

Éppen ezért a hírek szerint a Barcelona szeretne megválni tőle, már csak azért is, mert életkora és potenciálja miatt most még viszonylag jó pénzt kérhet érte. Ami az Arsenalt illeti, az Ágyúsok támadó részlege jelentősen átalakulhat a következő idényre, hiszen első számú gólvágójukat, Pierre-Emerick Aubameyangot több sztárklub is csábítja, de van ajánlata Alexandre Lacazette-nek is. Minden esély megvan rá, hogy legalább az egyikük távozik a londoniaktól, akiknek ebben az esetben szükségük lehet egy csatárra – még ha a klub saját nevelésű fiataljai között több ígéretet is található.

Az Arsenal vezetőségében szakmai igazgatónak és fő tárgyalónak számító Raúl Sanllehi korábban a Barcelonánál dolgozott, és elsősorban kapcsolatai révén igyekszik erősíteni a csapaton, Dembélé tehát jó fogásnak tűnhet a számára, főleg, ha sikerül egy viszonylag előnyös üzletet (esetleg egy kölcsönt vételi opcióval) kicsikarnia a katalánoktól.

Forrás: Global Soccer

Legnépszerűbb cikkek az elmúlt 10 napban