Lionel Messi

Barcelona: Messi egyelőre marad

  2020. szeptember 4.
Lionel Messi
A hatszoros aranylabdás Lionel Messi még egy szezont marad az FC Barcelonánál.
A 33 éves argentin világsztár – aki másfél hete jelentette be távozási szándékát – a Goal.com szaklapnak azt nyilatkozta pénteken, hogy egyelőre nem vált klubot.

A Barcelona végig azon az állásponton volt, hogy Messi csak lelépési díjért távozhat, sajtóértesülések szerint a kivásárlási ár 700 millió euró.

„Nem voltam boldog, és el akartam menni. Ezt semmilyen módon nem engedték meg nekem, és azért maradok a klubnál, hogy ne kerüljek jogi vitába” – fogalmazott a weboldalnak Messi. Hozzátette: katasztrófa a Josep Bartomeu által vezetett klub irányítása.

A sajtó azóta foglalkozott a játékmester távozásával, hogy a csapat augusztus 14-én történelmi, 8-2-es vereséget szenvedett a későbbi győztes német Bayern Münchentől a legjobb nyolc között a Bajnokok Ligájában, így a 2007/08-as évad után először zárt trófea nélkül egy szezont.

Az új vezetőedző, a holland Ronald Koeman kinevezésekor azt mondta: igényt tart az argentin szupersztárra, akit a Barcelona vezetői is személyes találkozókon szerették volna meggyőzni a maradásról.

A támadó 2000-ben, 13 évesen lett a Barcelona játékosa, a felnőttek között a 2003/04-es idényben mutatkozott be, azóta pedig a klub történetének legeredményesebb futballistája lett. Jelenlegi szerződése még egy évig érvényes, a játékos egy záradékra hivatkozva szeretett volna csapatot váltani, ez lehetővé tette volna számára, hogy ingyen igazoljon másik klubhoz.

Csakhogy a Barcelona tájékoztatása szerint júniusban lejárt annak a határideje, hogy jeleznie kellett volna a távozási szándékot.

A spanyol és az európai futballszezon rendszerint májusban ér véget, azonban a koronavírus-járvány miatt előbbi júliusban, utóbbi augusztusban zárult.

Legnépszerűbb cikkek az elmúlt 10 napban