Neymar
Neymar

Barcelonában ismét felrakták a Neymar-lemezt – sokan pörgetik

  Global Soccer 2020. március 7.
Az FC Barcelona továbbra sem tett le arról, hogy visszacsábítsa a Camp Nouba Neymart, aki állítólag szintén szívesen visszatérne a katalánokhoz a Paris Saint-Germaintől. A Barca utolsó igazán sikeres korszaka arra az időszakra esett, amikor a brazil klasszis Lionel Messivel és Luis Suárezzel az MSN támadótriót alkotta.
Neymar négy idényt töltött a klubnál 2013 és 2017 között, és a katalánok akkor diadalmaskodtak utoljára a Bajnokok Ligájában, emellett két bajnokságot és egy klubvilágbajnokságot is nyertek. A brazil támadó 2017-ben nagy felzúdulást keltve világrekordnak számító 222 millió euróért igazolt a párizsiakhoz, ahol azonban nem érzi igazán jól magát, a mérkőzések közel felét hagyta ki sérülés miatt, és már tavaly nyáron is sokat cikkeztek arról, hogy vissza akar térni Barcelonába.

Akkor az üzlet nem valósult meg, de a spanyol sajtó szerint az FC Barcelona idén megint megpróbálja: Neymar ugyanis továbbra is hajlana a visszatérésre, mivel viszonya nem éppen ideális a sportigazgatóval, Leonardóval, és állítólag az edzővel, Thomas Tuchellel is volt konfliktusa.

A Mundo Deportivo szerint a Barca 180 millió eurót fizetne érte, a Sport 170 millió eurós vételárról ír, illetve arról, hogy Neymar megelégedne 24 millió eurós évi fizetéssel – a PSG-nél jelenleg 37 milliót keres. Állítólag a barcelonai öltöző hangadói, Messi, Suárez és Gerard Piqué kifejezetten kérték a klub elnökét, Josep María Bartomeut, hogy tegyen meg mindent Neymar visszaszerzése érdekében – nagy kérdés, hogy ebben az esetben mi lesz a tavaly nyáron érkezett francia világbajnokkal, Antoine Griezmann-nal.

Forrás: Global Soccer