Robert Lewandowski megnyerhette volna az Aranylabdát
Robert Lewandowski megnyerhette volna az Aranylabdát Fotó: Getty Images

Bayern: Rummenigge szerint nem igazságos, hogy nem lesz Aranylabda az idén

  2020. július 28.
Erre az évre vonatkozólag a France Football nem hirdet Aranylabda-győztest, ami nyilvánvalóan nem érinti jól a Bayern München lengyel gólvágóját, Robert Lewandowskit, miután ő számított az egyik legnagyobb esélyesnek.
„Robert Lewandowski fantasztikusan játszott a szezonban, talán karrierje legjobbját nyújtotta” – nyilatkozta hétfőn egy sajtótájékoztatón a Bayern ügyvezető elnöke, Karl-Heinz Rummenigge.

„Sajnos a France Football nem hirdet győztest, aminek nem örülünk. Nem éppen igazságos a döntés, és nem csak amiatt, mert Robert Lewandowski megnyerhette volna. Azt gondolom, nagyon fontos, hogy egy olyan idényben, amikor a francia liga kivételével mindegyik nagyobb bajnokság lejátszódott, oda legyen adva az Aranylabda a világ legjobb játékosának. Hiszem, hogy adott körülmények mellett Robertnek jó esélye lett volna megnyernie.”

A 31 éves csatárklasszis valóban elképesztő formát mutatott, 43 mérkőzésen 51 alkalommal volt eredményes minden sorozatot figyelembe véve, s még növelheti szezonbeli találatai számát a Bajnokok Ligája kieséses szakaszában.
A LEGUTÓBBI TÍZ ARANYLABDA-GYŐZTES:

2010: Lionel Messi
2011: Lionel Messi
2012: Lionel Messi
2013: Cristiano Ronaldo
2014: Cristiano Ronaldo
2015: Lionel Messi
2016: Cristiano Ronaldo
2017: Cristiano Ronaldo
2018: Luka Modrić
2019: Lionel Messi