kép Fotó: Getty Images - Giuseppe Bellini

Bejelentette visszavonulását az Eb-ezüstérmes olasz futballista

  2015. augusztus 12.
kép

Szögre akasztotta a stoplist Federico Balzaretti, az elmúlt három évben az AS Románál futballozó 33 éves olasz balhátvéd.

Balzaretti 2013 novembere óta mindössze egy tétmérkőzésen lépett pályára a Farkasoknál a Sassuolo ellen elszenvedett csípősérülése miatt, és most bejelentette, hogy véget vet játékoskarrierjének.

"Visszavonulok a futballtól - mondta sajtótájékoztatón Balzaretti. - Sajnos a sérülésem miatt kénytelen vagyok ezt meglépni. Ez egy nehéz döntés volt, de nem tudnék így 100 százalékot nyújtani. A legutóbbi itteni sajtótájékoztatómon azt mondtam, vissza akarok térni, hogy játszhassak még egy meccset a Románál. Nos, ez sikerült, és köszönöm mindenkinek, hogy valóra vált az álmom."

Balzaretti a Torinónál nevelkedett, és itt is kezdte pályafutását. Tíz évvel ezelőtt a városi rivális Juventushoz szerződött, majd a Fiorentina és a Palermo következett, innen került 2012-ben a Romához.

Az olasz válogatottban 16 alkalommal lépett pályára, és ott volt a 2012-es Európa-bajnokságon, ahol ezüstérmes lett a csapattal.

Legnépszerűbb cikkek az elmúlt 10 napban

Error: No articles to display