BL: Tottenham-Ajax – edzői nyilatkozatok

  2019. máj. 1.
Az Ajax kedd este 1-0-s sikert aratott a Tottenham Hotspur otthonában a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén. A találkozó egyetlen gólját Donny van de Beek szerezte a 15. percben.
Pochettino és Ten Hag Pochettino és Ten Hag Fotó: Getty Images
Erik ten Hag, az Ajax vezetőedzője: „Egy csodálatos este volt, és természetesen az eredmény is az. A mérkőzés első szakaszában teljesen domináltunk, és fantasztikus gólt szereztünk. A második játékrészben kevesebbet birtokoltuk a labdát, viszont nagyon keményen küzdöttünk. Nagyon jól teljesítettek. Amit jobban csinálhattunk volna, az az, hogy közelebb lehettünk volna a labdához, és jó lett volna a több labdabirtoklás és a nyugodtabb játék.”

„Játszottuk a saját játékunkat – a saját erősségeinkkel kell dolgoznunk. Azt gondolom, hogy ezt tettük. Ez problémákat okoz az ellenfeleinknek, és pont ezért csináljuk.”
Mauricio Pochettino, a Tottenham menedzsere: „Fájdalmas az, ahogyan kaptuk a gólt. A meccs első fél órájában szenvedtünk. Ők több energiát tettek bele, és kezdeményezőbbek voltak. Úgy vélem, ez volt a kulcs. A második félidőben mélyebbre kényszerítettük őket. Elkezdtünk úgy nyomni, ahogyan eleve akartunk. Az ekkor mutatott játék reményt adott nekünk a visszavágót illetően.”

„Nem dolgoztunk ki sok lehetőséget. Megérkeztünk az utolsó harmadba, de nem találtunk módot arra, hogy tiszta helyzetünk legyen. Megvolt az az érzés, hogy betalálhatunk, de az utolsó passz vagy lövés sosem jött össze.”

„Még nyitott a párharc. Nehéz lesz persze... Fel kell készülnünk a visszavágóra. Szükségünk van a győzelemre.”