Bruno Fernandes
Bruno Fernandes Fotó: Getty Images

Bruno Fernandes remek vétel lehet a Manchester Unitednek

  Global Soccer 2019. július 31.
Túl sok idő már nincsen hátra az angol klubok számára az átigazolási időszakból, hiszen a Premier League csapatai augusztus 8-ig erősíthetnek, és a Manchester Unitednek még mindig nem sikerült szerződtetnie egy középső középpályást.
A klubot kapcsolatba hozták Szergej Milinkovics-Szaviccsal, Ivan Rakiticcsel és Mario Leminával is, miközben állandósultak a pletykák Paul Pogba távozásáról, ám ennek ellenére ebbe a csapatrészbe még senki sem érkezett. Az angol lapok szerint ez hamarosan változhat, és a Vörös Ördögök a Sporting erősségét, Bruno Fernandest szerezhetik meg – akit május végén még a Manchester City akart leigazolni.

A City állítólag akkor 55 millió eurót kínált a 24 éves portugálért, de a transzferből végül semmi sem lett, és Bruno Fernandes a lisszaboniakkal kezdte meg a felkészülést. A Liverpool elleni mérkőzésen gólt is szerzett, legutóbb, a Valencia elleni hazai találkozón azonban a lefújást követően a könnyeivel küszködve ment be az öltözőbe, amiből a szurkolók rögtön levonták a következtetést, hogy ez volt az utolsó mérkőzése a Sporting színeiben.

A Manchester United állítólag 70 millió eurót fizet Fernandesért, ami figyelembe véve a játékos szerződésében lévő 100 millió eurós kivásárlási záradékot, nem is rossz üzlet. Bruno Fernandes az előző idényben 53 tétmérkőzésen 32 gólt ért el és 18 gólpasszt osztott ki a lisszaboni csapatban, ugyanakkor óvatosságra intheti a manchesteri drukkereket az a tény, hogy ez volt az első kiugró időszaka: korábban négy évet eltöltött a Serie A-ban az Udinesében és a Sampdoriában, de ötnél többször egyik idényben sem volt eredményes.

Forrás: Global Soccer