Depay
Depay

Depay megszerzéséhez klubrekord szükséges a Laziótól

  Global Soccer 2020. március 27.
Minden esély megvan rá, hogy a Lazio a következő idényben ott lesz a Bajnokok Ligája mezőnyében, éppen ezért a rómaiak szeretnének erősíteni keretükön, és egyik kiszemeltjük az Olympique Lyon jelenleg séült támadója, Memphis Depay.
A holland kiválóság élete formájában játszott az idény elején, december közepén már kilenc bajnoki gól és öt BL-találat állt a neve mellett, amikor térdszalagszakadást szenvedett. A 26 éves játékos szerződése ugyanakkor 2021-ben lejár, és egyelőre bizonytalan a jövője – minden esély megvan rá, hogy távozik Lyonból.

A Lazio pedig már régóta feni rá a fogát: a rómaiak anno már a Manchester Unitedtől szerették volna megvenni 2016-ban, később akkor is érdeklődtek iránta, amikor 2017-ben az AS Monacónak eladott Baldé Keita utódját keresték, és 2019-ben is felmerült a megvételének a lehetősége a Lazio sportigazgatójában, Igli Taréban.

Az olasz egyesület valószínűleg nem balszélsőként alkalmazná Depayt, hiszen Simone Inzaghi a 3–5–2-es játékrendszerben szárnyvédőket szerepeltet a két szélen, akiknek a védekezés is fontos feladatuk, márpedig a holland ebből a szempontból nem tűnik tökéletes választásnak.

Depay ugyanakkor a Lyonban is játszott középcsatárként, illetve támadó középpályásként, és ebben a szerepkörben már sokkal jobban beleillene a gárdába.

Gondot jelenthet viszont a vételára, Depay piaci értékét ugyanis 50 millió eurónál is többre taksálják, márpedig a Lazio 2000 nyara óta nem fizetett ekkora összeget egy játékosért – akkor Hernán Crespóért adtak máig klubrekordnak számító 56,8 millió eurót.

Forrás: Global Soccer

Legnépszerűbb cikkek az elmúlt 10 napban

Error: No articles to display