Neymar Fotó: Getty Images

Dybalát és 100 millió eurót adna Neymarért a Juventus – sajtóhír

  Global Soccer 2019. augusztus 21.
Neymar
Már a második fordulót is lejátszották a francia bajnokságban, de Neymar még mindig nem lépett pályára a Paris Saint-Germain színeiben, és sem a brazil világsztár, sem a klub nem titkolja, hogy szívesen megválnának egymástól.
Eddig úgy tűnt, hogy csak a két spanyol sztárcsapat, az FC Barcelona és a Real Madrid van versenyben a támadóért, de a legfrissebb hírek szerint Neymar akár a Juventusé is lehet.

A brazil Globo Esporte, illetve a madridi AS is arról írt, hogy a Juventus, illetve a PSG tárgyalásba kezdett a transzfert illetően, amelybe a torinóiak argentin erősségüket, Paulo Dybalát is bevonnák.

Dybala a felkészülési időszakban kifejezetten jó teljesítményt nyújtott a Juventusban, amely azonban a hírek szerint ennek ellenére is megválna tőle, és korábban Angliába próbálta eladni, olyannyira, hogy a Tottenham Hotspurrel állítólag meg is állapodott a vételárt illetően, de Dybala végül nem tudott megegyezni a londoniakkal szerződésének részleteiről.

A PSG a hírek szerint ugyancsak szívesen leigazolná az argentin játékost, ami kapóra jöhet Neymar eladását illetően: az AS úgy tudja, hogy a torinóiak szerint az argentin 100 millió eurós értékkel lenne az üzlet része, és a Juve még további 100 millió eurót fizetne a brazilért a PSG-nek. A franciák két évvel ezelőtt 222 millió euróért vették meg Neymart a Barcelonától, vagyis számszerűen valamennyit buknának ezen az ügyleten, ugyanakkor megszabadulnának a brazil csillagászati fizetésének terhétől, ami lapértesülések szerint évi 36 millió euró.

Az AS szerint a Juventus ezt a bért megadná Neymarnak, kérdés, mit szólna ehhez Cristiano Ronaldo, aki jelenleg évi 31 millió eurót keres Torinóban. Arról nem is beszélve, hogy szakmailag sem sok érv szól amellett, hogy a Juventus leigazolja Neymart, de ahogyan közeledik az átigazolási időszak vége, alighanem úgy lesz egyre sürgősebb a PSG-nek, hogy eladja a brazilt.

Forrás: Global Soccer