Edin Dzeko

Dzeko visszatér Manchesterbe?

  Global Soccer 2019. november 27.
Edin Dzeko
A nyáron minden jel arra mutatott, hogy az AS Roma eladja bosnyák támadóját, Edin Dzekót, aki azonban végül maradt, sőt, szerződést is hosszabbított. Mindez azonban nem jelenti azt, hogy biztosan Rómában fejezi be az idényt, hiszen lapértesülések szerint a Manchester United januárban vele szeretné megoldani csatárgondjait.
A 33 éves csatár 2015 nyara óta játszik az olasz fővárosban, és a szezon előtt felmerült a lehetősége, hogy az Interbe igazol Mauro Icardiért cserébe. Az argentin klasszis azonban nem akart Rómába igazolni, a Farkasok pedig inkább új, 2022-ig szóló szerződést kötöttek Dzekóval, aki ebben az idényben is gólerősen játszik, az összes tétmérkőzést figyelembe véve már hét alkalommal talált be. Mindez azt jelenti, hogy a klub színeiben eddig 195 összecsapáson 94 találatnál jár, amivel nyolcadik a Roma gólszerzőinek örökranglistáján.

Ezzel együtt az ESPN és a Corriere dello Sport is úgy tudja: elképzelhető, hogy már januárban távozik Rómából, mivel a Manchester United szeretné leigazolni. A Vörös Ördögök számára prioritásnak tűnik egy csatár szerződtetése az év elején, mivel jelenleg a manchesteriek keretében csak Marcus Rashford és a tehetséges, de nagyon fiatal Mason Greenwood számít középcsatárnak.

A klubbal a Juventus horvát játékosát, Mario Mandzukicot is kapcsolatba hozták, ám Dzeko valamivel gólerősebb, viszont alighanem drágább is lenne, mint Mandzukic, arról nem is beszélve, hogy korábban megfordult a városi rivális Manchester Citynél is.

Forrás: Global Soccer

Legnépszerűbb cikkek az elmúlt 10 napban

Error: No articles to display