kép

EL: kizárták a Dinamo Moszkvát

  MTI 2015. június 19.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) a pénzügyi fair play megsértése miatt kizárta a Dzsudzsák Balázst is foglalkoztató Dinamo Moszkvát az Európa Liga következő idényéből.

Az UEFA azzal indokolta döntését, hogy a fővárosi klub vétkes a pénzügyi fair play-szabályzat megsértésében, a túlzott futballistafizetésekben és a szabálytalan - az egyesületnek indokolatlanul magas támogatást garantáló - szponzori szerződésekben.

"A kizáráson kívül nem kaptunk további büntetést" - jelentette ki pénteken Vaszilij Tyitov, a Dinamo igazgatótanácsának elnöke.

A klub csütörtökön, az UEFA pénzügyi fair play-szabályainak betartását ellenőrző bizottságának látogatása után közölte, hogy a játékosfizetéseket csökkentő új finanszírozási rendszert vezet be. A vezetőség ígéretet tett arra, hogy véget vetnek a túlköltekezésnek, az újonnan szabályozott bérpolitikának megfelelően leszállítják a futballisták fizetését, és a jövőben tartózkodnak a túl sokba kerülő játékosok szerződtetésétől.

A gárda azzal szerezte meg az Európa Liga 2015/16-os szezonjában való részvétel jogát, hogy az orosz bajnokságban legutóbb negyedikként végzett.

Legnépszerűbb cikkek az elmúlt 10 napban

Error: No articles to display