kép
kép Fotó: MTI - Kovács Tamás

EL-selejtező: a Ferencváros kikapott a Zeljeznicartól

  2015. július 16.

A Ferencváros hazai pályán 1-0-ra kikapott bosnyák vendégétől, a Zeljeznicartól az Európa Liga-selejtező második fordulójának első, csütörtöki felvonásán, így egy hét múlva nehéz visszavágóra számíthat idegenben.

Kissé álmosan kezdett a Ferencváros, míg a bosnyák csapat bátran futballozott, és távoli lövésekkel veszélyeztetett, azonban a próbálkozások elkerülték a magyar kaput. A félidő derekán aztán magához ragadta a kezdeményezést a magyar kupagyőztes, és nemcsak mezőnyfölényt harcolt ki, hanem sorra dolgozta ki a helyzeteket. A szünetig akár többgólos előnyre is szert tehetett volna az FTC, de valamennyi lehetőség kimaradt: egy ízben a kapufa mentett, egyszer pedig Leandro négy méterről lőtt a kapu fölé.

A folytatásra rendezte sorait a bosnyák együttes, azaz korántsem volt akkora nyomás rajta, mint az első játékrész végén. A Ferencvárosnál volt többet a labda, de mezőnyfölénye ekkor meddőnek bizonyult, nem találta a rést a vendégek védelmén. Az utolsó negyedórára ismét fokozódott a nyomás a vendégeken, megint veszélyesebben játszott a zöld-fehér gárda, de csak nem sikerült bevennie a bosnyákok kapuját, sőt, az utolsó percben a vendégek váratlanul a győzelmet is megszerezték.

EURÓPA LIGA-SELEJTEZŐ, 2. FORDULÓ, ELSŐ MÉRKŐZÉS:

Ferencváros - Zeljeznicar (bosnyák) 0-1 (0-0)
Groupama Aréna, 9000 néző, v.: Gunnar Jonsson (izlandi)
Gólszerző: Beganovic (90.)
Sárga lap: Sesták (86.), illetve Djelmic (42.), Sadikovic (80.)

Ferencváros: Dibusz - Dilaver, Leandro, Nalepa, Ramírez (Sesták, a szünetben) - Varga R., Somália, Gera, Busai (Hajnal, a szünetben), Lamah (Gyömbér, 68.) - Böde.
Zeljeznicar: Antolovic - Memija, Bogdanovic, Kosoric, Kvesic - Djelmic (Sadikovic, 71.), Blagojevic, Sadikovic, Hadziahmetovic (Beganovic, 53.), Kokot (Diatta, 87.) - Bajic.

Legnépszerűbb cikkek az elmúlt 10 napban