kép

EL-selejtező: a Fradi önmérsékletet kér szurkolóitól

  2015. július 8.

A Ferencváros arra kéri szurkolóit, hogy a további büntetések elkerülése érdekében a csütörtöki, zárt kapus Európa Liga-selejtező idején ne mutassanak "semmilyen aktivitást" a Groupama Aréna 250 méteres körzetében.

Az FTC-nek a Rijeka elleni tavalyi EL-összecsapáson történt rasszista szurkolói megnyilvánulások miatt kell a holland Go Ahead Eagles elleni visszavágót üres lelátók előtt lejátszania, és a zöld-fehér klub vezetői szeretnék elkerülni az újabb szankciókat.

"Arra kérünk minden igaz Fradistát, hogy a 2015. július 9-én, csütörtökön este sorra kerülő Európa Liga-visszavágó mérkőzés időpontjában, azt megelőző és követő órákban a stadiontól számított 250 méteres körön belül semmilyen aktivitást ne mutasson" - áll a klub szerdai közleményében, melyben a csapat vezetői felhívják a figyelmet: tisztában vannak azzal, hogy a legtöbb szurkoló segíteni akar a stadionba behallatszó buzdítással, ám az európai szövetség akkor is büntethet, ha a lelátók üresek, de a stadion környezetében a mérkőzés előtt, alatt vagy után bármilyen, akár a legkisebb rendbontás is történik.

"Amennyiben pedig az európai szövetség újra rasszista, kirekesztő, politikai vagy más népeket, nemzeteket, felekezeteket sértő megnyilvánulásokat, náci vagy ahhoz hasonló karlendítést tapasztal, akkor a következő büntetési tétel minimum 2 zárt kapus mérkőzés és akár több 100 ezer eurós bírság, illetőleg a mérkőzés végeredménye holland ellenfelünk javára történő megállapítása, de a büntetés lehet az Európa Liga-sorozatból történő kizárás is" - olvasható a közleményben.

A Ferencváros a múlt héten 1-1-es döntetlent játszott a legutóbbi szezonban az élvonalból kieső holland csapattal az EL-selejtező első fordulójában, így kedvező helyzetből várja a csütörtökön 20:30-kor kezdődő mérkőzést.

Legnépszerűbb cikkek az elmúlt 10 napban

Error: No articles to display