kép

EL-selejtező: Doll szerint jó erőben várja a Ferencváros a visszavágót

  2015. július 8.

Jó erőben, magabiztosan és feldobva készül a Ferencváros Thomas Doll vezetőedző szerint a csütörtöki, holland Go Ahead Eagles elleni Európa Liga-selejtezős párharc visszavágójára.

A német szakember a szerdai sajtótájékoztatón elmondta, nagyon várják már az összecsapást, az 1-1-gyel jó eredményt értek el idegenben, ezzel együtt biztos abban, hogy a visszavágón nehéz lesz kiharcolni a továbbjutást. Hozzátette, a hollandiai találkozó óta frissebb és felkészültebb az együttese, amely megpróbálja majd a saját játékát rákényszeríteni az ellenfélre.

Doll megjegyezte, a Szuperkupa vasárnapi elhódítása a bajnok Videoton otthonában remek hangulatot teremtett az öltözőben, a játékosok pedig jó erőben vannak, így a csapatnak nem jelent különösebb terhelést, hogy háromnaponta tétmérkőzést kell játszania.

A zárt kapus büntetéssel kapcsolatban a tréner elmondta, a világon minden játékos telt ház előtt szeretne játszani, most nem ez a helyzet, így ebből kell a legtöbbet kihozni, ezért az egyéni motivációnak lesz nagy szerepe.

Gyömbér Gábor csapatkapitány kijelentette, hazai pályán teljesen más felfogásban kell futballozniuk, dominálni szeretnék az összecsapást. Szerinte amennyiben ez sikerül, akkor meglesz a továbbjutás. Az első mérkőzéssel kapcsolatban megjegyezte, mindenképpen pozitívum, hogy az első helyzetüket értékesíteni tudták - Gera Zoltán már a negyedik percben betalált -, ugyanakkor az már korántsem jó, hogy nem tudták eldönteni az összecsapást, s ezzel együtt a párharcot. A középpályás leszögezte, a csütörtöki összecsapáson be kell bizonyítaniuk, hogy a Ferencváros a jobb csapat.

A visszavágót csütörtökön 20:30-tól rendezik a Groupama Arénában zárt kapuk mögött, mivel a zöld-fehér klubot a tavalyi, Rijeka elleni EL-mérkőzésen történt szurkolói viselkedés miatt megbüntette az európai szövetség.