kép
kép MTI - Czeglédi Zsolt

EL-selejtező: szenvedve nyert a Diósgyőr

  MTI 2014. július 4.

A Diósgyőr egy 93. percben szerzett góllal nyert 2-1-re az egy félidőt emberhátrányban játszó máltai Birkirkara ellen az Európa Liga-selejtező 1. fordulójának első mérkőzésén Debrecenben.

Az első percekben a máltai együttes majdnem meglepte vendéglátóját: egy szöglet után Muscat csukafejesből a keresztlécet találta el. Ezután ha lassan is, de magára talált a Diósgyőr, és valamivel több mint tíz perccel a félidő vége előtt egy szép támadás végén megszerezte a vezetést. A hazaiak öröme csupán két percig tartott, mivel a Birkirkara egy hatalmas szabadrúgásgóllal - és kapushibával - egyenlített, így a szünetre is 1-1-es állásnál vonultak öltözőbe a felek. Fordulás után azonnal megfogyatkoztak a máltaiak, gólszerzőjük, Bissi megkapta a második sárga lapját és az azzal járó pirosat is. A Diósgyőr igyekezett gólra váltani a létszámfölényt, de ez számos kihagyott helyzet után csak kevéssel a lefújás előtt sikerült neki.

A Diósgyőr azért szerepelhet az EL selejtezőjében, mert második lett a Magyar Kupában, a győztes Újpest pedig a licencjog bajnokság közbeni átruházása miatt nem kapott indulási engedélyt. A visszavágót jövő csütörtökön rendezik.

Európa Liga-selejtező, 1. forduló, első mérkőzés:
Diósgyőri VTK - Birkirkara (máltai) 2-1 (1-1)
Debrecen, 6000 néző, v: Villamayor (andorrai)

Gólszerzők: Barczi 34., Bacsa 93., illetve Bissi 36.
Kiállítva: Bissi 46.
Sárga lap: Okuka 76., illetve Bissi 19., 46., Moreno 77.
Diósgyőr: Rados - Okuka, William Alves, Kádár, Husic (Marjanovic 68.) - Barczi, Elek, Nikházi, Gosztonyi (Bori 56.) - Bacsa, Grumics.
Birkirkara: Sánchez - Bissi, Vukanac, Moreno - Z. Muscat, Sciberras (Agius, 75.), Fenech, Zerafa - Herrera, Vella (Ledesma, 82.), Camenzuli (Scicluna, 60.).

Legnépszerűbb cikkek az elmúlt 10 napban