Henrynak nem sikerült kihúznia a gödörből a Monacót
Henrynak nem sikerült kihúznia a gödörből a Monacót Kép: Goal.com

Eldőlt: Jardim váltja Henryt

  2019. január 26.
A korábbi tréner veszi át újra az AS Monaco irányítását.
A hercegségbeli klub pénteken bejelentette, hogy Leonardo Jardim a csapat új vezetőedzője – pontosabban régi-új, merthogy a portugál szakemberrel kezdte meg a szezont a csapat, de a gyenge eredmények miatt elküldték októberben, és a francia Thierry Henryt nevezték ki a helyére.

Ez a váltás egyáltalán nem jött be, gyakorlatilag semmit sem javult vele a gárda, és a minap a klub felfüggesztette a munkavégzés alól a világbajnok ex-játékost.

„Thierry Henry egy futball-legenda, de a rendkívül kedvezőtlen körülmények – többek között több játékos sérülése – megakadályozta abban, hogy gyorsan és hatékonyan kivezesse a csapatot a válságból” – hangzott el Vagyim Vasziljevtől, a Monaco ügyvezetőjétől.
 
„Szeretném kifejezni hálámat Thierry Henrynak, hogy elfogadta ezt a kihívást, hogy volt együttesét kihozza ebből a nehéz helyzetből. Valószínűleg több időre lenne szüksége ahhoz, hogy a terveit végrehajtsa – nekünk sajnos nincs több időnk, azonnal cselekednünk kell, ezért hát úgy döntöttünk, hogy véget vetünk az Henryval való együttműködésünknek.”

A piros-fehérekkel a 2016/17-es idényben bajnoki címet nyerő, illetve a Bajnokok Ligájában elődöntőig jutó 44 esztendős Jardim két és féléves szerződést írt alá a Monacóval, amely momentán az utolsó előtti, vagyis a 19. helyet foglalja el a Ligue 1 tabelláján.