Eduardo Camavinga

Fizet-e valaki 50 millió eurót egy 17 éves játékosért?

  Global Soccer 2020. április 5.
Eduardo Camavinga
A francia labdarúgás egyik legnagyobb fiatal tehetségének tartott Eduardo Camavingáért a spanyol lapok szerint az FC Barcelona és a Borussia Dortmund után a Real Madrid is bejelentkezett.
A mindössze 17 esztendős középpályás már az előző idényben bemutatkozott a Ligue 1-ben a Stade Rennes színeiben, a jelenlegi szezonban pedig alapembernek számított, mindössze három bajnokiról hiányzott, miközben kiváló teljesítményt nyújtott. Védekező középpályásként alapvetően nem a gólszerzés a feladata, de például az Olympique Lyon elleni rangadót az ő találatával nyerte meg a breton gárda, a Paris Saint-Germain ellen pedig gólpasszt adott – miközben az egész Ligue 1-ben ő mutatta be a legtöbb becsúszó szerelést mérkőzésenként, és labdaszerzésben is ott van az élmezőnyben.

Korábban a Barcelonát és az Ousmane Dembélé leigazolása óta a Rennes-nel jól kapcsolatban lévő Borussia Dortmundot emlegették Camavingával kapcsolatban, de a Marca úgy tudja, hogy a Real Madridnál is komolyan felmerült a neve. A királyi gárda szeretne némi frissítést a középpályássorban, ahol Luka Modric és Toni Kroos is túl van a harmadik ikszen, és túlságosan is nagy terhelés hárul a brazil Casemiróra, aki a legtöbb percet töltötte a pályán a madridi mezőnyjátékosok közül ebben az idényben.

A klub ezen szeretne enyhíteni Camavinga leigazolásával, legalábbis a madridi lap szerint, a kérdés már csak az, hogy a Real hajlandó lesz-e kifizetni a Rennes által várhatóan kért csillagászati összeget egy 17 éves védekező középpályásért. A francia klub ugyanis állítólag 50 millió euró körüli vételárat szeretne kapni, márpedig a királyi gárda ennyit inkább elismert sztárokért, esetleg brazil szupertinikért szokott adni.

Forrás: Global Soccer

Legnépszerűbb cikkek az elmúlt 10 napban