PNWdAEjiDy Reuters

Guardiola és Khedira szerint is Mourinho a legjobb

  2011. november 11.
PNWdAEjiDy

Saját játékosa mellett a nagy rivális mestere is José Mourinhót, a Real Madrid portugál sztártrénerét tartja az elsőszámú edzőnek.

Guardiola sikert sikerre halmoz az FC Barcelonát irányítva, de labdarúgóként is magas szinten teljesített, alapembere volt a Barcának és a spanyol válogatottnak is. Bár nyilvánvalóan sokat segít neki az edzői munkájában, hogy sikeresnek mondható játékos-pályafutása volt, de szerinte ez egyáltalán nem bír olyan nagy jelentőséggel.

"Nem szükséges futballozni ahhoz, hogy valakiből nagyszerű edző váljon. Arrigo Sacchi futballistakarrier nélkül változtatta meg a sportágat (az olasz edzőlegenda Milanja volt talán a 'legrettegettebb' csapat a 80'-as évek végén, a 90'-es évek elején - a szerk.), míg Mourinho valószínűleg a legjobb edző a világon"
- így Guardiola.

"Ugyan a játékostapasztalat előny néhány helyzetben, de vannak szituációk, amikor éppen az az előny, ha nincsen ilyen tapasztalata az edzőnek. De ilyen az élet, futballistaként például nem voltak túl jók a testi adottságaim, de 'túléltem', mert más adottságokat kamatoztattam."

A Portóval és az Internazionaléval is Bajnokok Ligáját nyerő 'Special One'-t a királyiak német válogatottja, Sami Khedira is a legjobbnak tartja.

"Mourinho a tökéletes edző, nemcsak szakmailag, emberileg is" - így az ex-stuttgarti középpályás.

"Segíti a játékost, különösen akkor, amikor nincsen a legjobb passzban. Soha nem hagy egyedül, és nem tudom elképzelni, hogy bárki más jobb lenne nála."

Legnépszerűbb cikkek az elmúlt 10 napban