Pep Guardiola
Pep Guardiola Fotó: Getty Images

Guardiola kéne a francia válogatott padjára?

  2020. április 22.
Samir Nasri, az Arsenal és a Manchester City korábbi labdarúgója szerint az utóbbit irányító Pep Guardiola telitalálat lenne a francia válogatott szövetségi kapitányi posztjára.
A jelenleg az Anderlecht alkalmazásában álló 32 éves támadó középpályásban még mindig ott a tüske, hogy nem vehetett részt a 2014-es világbajnokságon – ekkor már Didier Deschamps volt a szakvezető, akivel a Mundialon akkor a negyeddöntőig jutott a gárda, de a 2016-os Európa-bajnokságon már ezüstérmes volt, a 2018-as vb-t pedig meg is nyerte.

„Boldog vagyok, hogy Franciaország megnyerte a 2018-as vb-t, de azért vannak tévedések is” – így Instagramon Nasri, aki 2007-től 2013-ig 41 mérkőzésen szerepelt a nemzeti együttesben.

„Deschamps három nagyon-nagyon jó szintű csapatot is ki tud állítani. Jogom van, hogy ne kedveljem.”

„Nézzétek, vannak barátaim, akik a válogatottban játszanak, megérdemelték a vb-sikert, de ha odatennénk Guardiolát a padra, meglátnátok, hogyan is játszanának – élveznénk a játékukat.”

„Egyszerűen nem értem, (Karim) Benzema miért nem játszott a 2016-os Eb-n és a 2018-as vb-n, és azt sem értem, én miért nem voltam ott a 2014-es vb-n, sőt, azt sem, Hatem Ben Arfa miért nem lehetett ott a 2016-os Eb-n a nizzai szezonja után.”

Legnépszerűbb cikkek az elmúlt 10 napban