kép

Guardiola minél hamarabb el akarja dönteni a továbbjutás sorsát

  2011. október 18.
kép

A Barca trénere szerint nem lesz baj a Plzen ellen akkor, ha a saját játékukat játsszák.

Pep Guardiola, az FC Barcelona vezetőedzője a holnapi, Viktoria Plzen elleni hazai BL-mérkőzés előtt adott sajtótájékoztatót. A spanyol edző szerint a csehek ellen a harmadik és negyedik kanyarban mind a hat pontot be kell gyűjteniük, hogy a lehető leghamarabb bebiztosítsák a helyüket a legjobb tizenhat között. Guardiola azonban rávilágított arra is, ha lenézik ismeretlen ellenfelüket, akkor könnyen bajba kerülhetnek, így a lehető legkomolyabban kell venniük a meccset.

"A két találkozó továbbjuttathat minket, ami a legfontosabb lenne számunkra. Ha legyőznénk őket, akkor a Milannal ki-ki meccset vívnánk a csoportelsőségért. Holnap olyan ellenféllel csapunk össze, amely nem hagy sok területet szabadon, és nem fekteti annyira a védekezésre a hangsúlyt. Ezeket a csapatokat mindig lebecsülik, mert nem ismerik őket. Biztos vagyok benne, hogy önök még nem látták futballozni ezt az együttest. Én sem láttam őket egészen két nappal ezelőttig. Ha itt adnák a cseh bajnokságot, bizonyára többször is megnéztem volna őket. Megnyerték a jogot arra, hogy itt legyenek, így komolyan vesszük a mérkőzést, ha a saját játékunkat játsszuk, akkor biztosan lesz esélyünk a sikerre."

A Barcelona négy pontot gyűjtött két mérkőzés alatt a H-csoportban, a Milan elleni döntetlent követően a BATE Boriszovot sima 5-0-lal intézték el.