Guardiola az elmondása szerint elégedett az eredménnyel Fotó: Getty Images

Guardiola: „Nem állunk készen a BL-győzelemre”

  2019. február 21.
Guardiola az elmondása szerint elégedett az eredménnyel
Pep Guardiola, a Manchester City menedzsere szerint csapata még nem érett meg arra, hogy megnyerje a Bajnokok Ligáját.
A manchesteriek győzelemmel kezdték meg a kieséses szakaszt, a nyolcaddöntő első felvonásán szerda este 3-2-es sikert arattak a Schalke otthonában, a meccset hajrábeli gólokkal fordították meg.

„Az eredmény hihetetlenül jó, három idegenbeli találat nagyon sokat ér” – nyilatkozta a mérkőzést követő sajtótájékoztatón Guardiola.

„Odaadtuk az első gólt a Schalkénak, majd a másodikat is, aztán pedig az emberelőnyt. Még nem állunk készen arra, hogy megnyerjük a Bajnokok Ligáját, ugyanakkor az eredmény az jó.”

„Tudom, milyen nehéz Németországban játszani. Egyetlen kapura tartó lövésük sem volt (a két büntető kivételével – a szerk), mégis kétszer betaláltak. A piros lapot követő 15-20 percben talán jobban nyomtak, és ha megszerzik a harmadikat, majd a negyediket, akkor kiesünk.”

„A párharcnak még nincs vége. Remélhetőleg a szurkolók segítenek nekünk a visszavágón, s reméljük, tudunk fejlődni a jövőben.”

„Több mint elégedett vagyok azzal, ahogyan játszottunk, amilyen a befejezésünk volt, ahogyan 10 a 11 ellen futballoztunk – a második félidőben hihetetlenül jók voltunk, de ez nem elég ebben a sorozatban. Ha ez egy későbbi szakaszban történik, kiesünk.”