Pep Guardiola
Pep Guardiola Fotó: PA

Guardiola: „Senki nem bízik benne jobban, mint én”

  2019. október 23.
Pep Guardiola, a Manchester City menedzsere meg van elégedve fiatal játékosa, Phil Foden teljesítményével.

A 19 éves középpályás Anglia egyik legnagyobb reménységének számít, ugyanakkor nem kapott sokszor lehetőséget eddig a szezonban, ami a hírek szerint frusztrálja is őt.

A keddi, Atalanta elleni hazai Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésen azonban a kezdőbe nevezte őt Guardiola, és a tehetség remek játékkal járult hozzá az 5-1-es sikerhez, igaz, a 82. percben a kiállítás sorsára jutott második sárga lapja miatt.

„Nem kell bizonyítania semmit sem nekem. Ha kellene, nem lenne itt” – így a spanyol.

„Én voltam az, aki az akadémiáról idehívta. Senki sem bízik benne jobban, mint én. Én vagyok az edző, én döntöm el, mikor játszik, mikor nem. Taktikai okokból játszattam most. Fiatal srác, sokat fejlődhet még. Minden egyes lejátszott perccel tapasztaltabb lesz. Magas szinten futballozott.”

A sárga lapja kapcsán a következőket mondta a katalán tréner: „Soha nem büntetek meg ezért játékost, hacsaknem egy ostoba dologról van szó, aminek nincs helye a játékban. Tudni fogja, hogy ha van már egy sárga lapja, akkor óvatosabbnak kell lennie.”


Fotó: Getty Images

A City góljait egyébként Sergio Agüero és Raheem Sterling szerezte, előbbi kétszer, utóbbi háromszor volt eredményes.

Guardiola együttese három forduló után hibátlan mérleggel, 10-1-es gólkülönbséggel vezeti a C jelű csoportot a Dinamo Zagreb, a Sahtar Doneck és az Atalanta előtt.

Legnépszerűbb cikkek az elmúlt 10 napban