kép

Három új játékos a nagy bajban lévő hollandok keretében

  2015. október 12.

Két kapus és egy védő csatlakozott a csehek elleni keddi Európa-bajnoki selejtezőre készülő holland labdarúgó-válogatott keretéhez.

Danny Blind szövetségi kapitány döntése értelmében a Feyenoord kapusa, Kenneth Vermeer, valamint a Southampton hálóőre, Maarten Stekelenburg mellett a Paris Saint-Germain védője, Gregory van der Wiel is tagja a keretnek. Neki eltiltás miatt ki kellett hagynia szombaton a Kazahsztánban 2-1-re megnyert meccset.

A két kapus behívására azért volt szükség, mert Jasper Cillessen és Tim Krul is megsérült Asztanában. Cillessen a bemelegítés közben hátfájdalmakra panaszkodott, Krul pedig a találkozó hajrájában sérült meg. Klubja, a Newcastle United közlése szerint megrepedt a keresztszalag a jobb térdében.

A holland válogatott az Európa-bajnoki selejtezősorozat utolsó fordulója előtt az A csoport negyedik helyén áll, és csak akkor érheti el a pótselejtezőt jelentő harmadik pozíciót, ha odahaza legyőzi a cseheket, és közben a törökök hazai pályán kikapnak a már Eb-résztvevő izlandiaktól.

A tavalyi, brazíliai világbajnokság bronzérmesének a nagy nemzetközi tornák közül legutóbb a 2002-es vb-t kellett kihagynia.

Legnépszerűbb cikkek az elmúlt 10 napban

Error: No articles to display