YMHSabFXQe Getty Images

Hitzfeld Messihez hasonlította Gómezt

  MTI 2011. november 12.
YMHSabFXQe

Legalábbis abban az értelemben, hogy a tréner szerint ugyanolyan meghatározó szerepet tölt be a Bayern Münchenben a hórihorgas támadó, mint a katalánoknál az argentin.

"Messi és Cristiano Ronaldo egyéni játékosok, Gomez inkább befejező ember, de mint gólszerző, nincs mit kifogásolni rajta. Mondhatjuk, hogy Gómez annyira fontos a Bayernnek, mint Messi a Barcelonának" - idézte a müncheni TZ című lap a trénert, aki korábban Bajnokok Ligáját nyert a Borussia Dortmunddal és a Bayern Münchennel is.

Hitzfeld szerint Gomez a továbbiakban is igazolja majd, hogy érdemes volt kiadni érte 30 millió eurót, amikor a Stuttgarttól a bajorokhoz csábították. "Ő egy nagyon hatékony gólszerző, aki azért az összjátékhoz is hozzáteszi a maga részét" - indokolt a svájci kapitány, hozzátéve: a játékos helyzetét szilárdítja, ezáltal teljesítményét pozitívan befolyásolhatja, hogy edzője, Jupp Heynckes maximálisan bízik benne.

A 26 éves Gómez - a német válogatott egyik alapembere - az elmúlt idényben 28 találattal a Bundesliga 1 góllövőlistájának élén végzett, az aktuális szezonban pedig 13-nál tart.

 

Legnépszerűbb cikkek az elmúlt 10 napban