kép Fotó: Getty Images

Hoppá! Lehet, hogy Neymarnak vagy Mbappénak mennie kell a PSG-től – irány a La Liga?

  2018. november 15.
kép
Az AS arról ír, megvan rá az esély, hogy a Paris Saint-Germain kénytelen lesz eladni egyik sztárcsatárát, Neymart vagy Kylian Mbappét.
Mindkettejüket tavaly igazolta a párizsi egyesület, a brazilt 222 millió euróért az FC Barcelonától, a franciát pedig 180 millió euróért az AS Monacótól, csakhogy utóbbi kölcsönben érkezett, és idén lett végleg a klubé, méghozzá az Európai Labdarúgó Szövetség pénzügyi fair playje miatt.

Meglehet azonban, hogy mégsem fog tudni megfelelni ennek a PSG: az UEFA vizsgálja a franciák átigazolási ügyeit, és könnyen előfordulhat, hogy arra kényszerülnek majd, hogy eladják egyiküket, hiszen a legsúlyosabb büntetésként akár ki is zárhatják őket a Bajnokok Ligájából.

A Real Madridnál alighanem reménykednek abban, hogy előáll a kényszerhelyzet, hiszen mind Neymar, mind pedig Mbappé ott van a kívánságlistájukon, s így megkaparinthatnák egyiküket.

Az AS szerint amennyiben a PSG-nek nem marad más választása, csak az egyik csillaguktól való megválás, akkor valószínűleg Mbappét tartanák meg.

Mindkét játékosnak remek mutatói vannak egyébként ebben a szezonban (is): a 26 éves Neymar 16 meccsen 13 gólt és hat gólpasszt jegyzett, míg a 19 esztendős Mbappé ugyanezeket a számokat hozta, de ő hárommal kevesebb meccset játszva.