Ibra
Ibra Fotó: Getty Images

Ibrahimovic: Észak- után irány Dél-Amerika?

  Global Soccer 2019. október 2.
A svéd szupersztár, Zlatan Ibrahimovic ugyan már 37 esztendős, de még mindig ontja a gólokat: a Los Angeles Galaxy támadója az észak-amerikai profi ligában, az MLS-ben idén 28 mérkőzésen 29 alkalommal volt eredményes. Mivel az Egyesült Államokban a bajnokság naptári éves rendszerben zajlik, így a svéd klasszis szerződése az év végén lejár a Galaxynál, és egyelőre nem tudni, hogy marad-e – a bizonytalanságnak köszönhetően pedig felmerült a klubváltás lehetősége is.
Az amerikai sportsajtó a napokban arról írt, hogy Ibrahimovic szívesen játszana az egyik legnépszerűbb argentin egyesületben, a Boca Juniorsban, amelynek elnökségi tagja, Jorge Anró egy interjúban elmondta: a klub megengedheti magának, hogy leigazolja a svédet, és a transzfer akár még meg is valósulhat.

Ráadásul immár az sem számít különlegességnek, hogy egy pályafutása vége felé járó európai klasszis játsszon a csapatban, hiszen a klub a nyáron leigazolta az AS Roma legendáját, Daniele De Rossit, aki nem számít ugyan alapembernek, de három bajnokin már pályára lépett. Ibrahimovic őt jól ismerheti a Serie A-ból, ahol éveken keresztül ellenfelek voltak.

Mielőtt azonban az argentin klubcsapat hívei túlságosan is izgalomba jöttek volna Zlatan leendő leigazolásától, ügynöke, Mino Raiola gyorsan lehűtötte őket, amikor a Twitter-oldalán annyit írt, hogy sem a Boca Juniorsnak, sem más csapatnak nem ajánlotta fel Ibrahimovicot. Ami persze nem jelenti azt, hogy ez nem történhet meg, és Zlatan extravaganciáját ismerve semmilyen klubváltást nem zárhatunk ki az esetében.

Forrás: Global Soccer