Cristiano Ronaldo Fotó: AP

„Íme a bizonyíték, hogy Cristiano Ronaldo a legjobb”

  2019. szeptember 11.
Cristiano Ronaldo
Portugália simán, 5-1-re elintézte kedd este Litvániát az Európa-bajnoki selejtezősorozatban, és Cristiano Ronaldo nem akármilyen teljesítménnyel rukkolt elő.
A Juventusnál légióskodó támadó négy alkalommal is be tudott találni, ezzel egyrészt ő lett az Eb-selejtezők történetének legeredményesebb játékosa 25 góllal, másrészt összesen 93 válogatottbeli találatnál jár, vagyis egyre nagyobb veszélyben van az iráni Ali Daji csúcsa: a korábbi Bayern München-csatár 109 gólt ért el a nemzeti csapatban futballozva.

„Ez egyértelmű és megmásíthatatlan bizonyítéka annak, hogy ő a világ legjobb játékosa” – mondta a litvánok elleni győzelmet követően Fernando Santos szövetségi kapitány.

Bár már 34 esztendős, de nem úgy tűnik, mintha fogyna a lendület, amit megerősít, hogy az elmúlt négy évben 33-szor talált be nemzeti színekben. Nem érdemes tehát fogadni arra, hogy CR nem éri be Dajit, pláne hogy őt ismerve nyilvánvalóan célja is elé kerülni a listán.

„Nagyon boldog vagyok, és élvezem ezt a pillanatot, de nem csupán azért, mert én szereztem a gólokat, hanem az elmúlt években nyújtott teljesítményünk miatt is” – mondta riportereknek Ronaldo.

„Nem gondolok a visszavonulásra. Lehet, hogy jövő évben abbahagyom a karrierem, de az is lehet, hogy 40-41 éves koromig játszok” – nyilatkozta még augusztusban a TVI-nek.

„Van olyan focista, akinek több rekordja van, mint nekem? Nem gondolom.”

Az Eb-címvédő Portugália második helyen áll selejtezőcsoportjában nyolc ponttal, és öt egységgel van lemaradva az ukránoktól, ugyanakkor egy meccsel kevesebbet játszott.

Legnépszerűbb cikkek az elmúlt 10 napban